Piiru Pispalasta voitti Reilun kaupan kahvihuonekisan Tampereella: ”Astiastokin on valittu ajan henkeen” - Moro - Aamulehti

Piiru Pispalasta voitti Reilun kaupan kahvihuonekisan Tampereella: ”Astiastokin on valittu ajan henkeen”

Romanttiseksi remontoitu ja historiaa uhkuva taukotila puhutteli raatia.

Opiskelijat Nina Kulo (vas.) ja Janita Korpi istuivat projektipäällikkö Katja Walleniuksen seuraksi Reilun kaupan viikon kilpailukuvan.

27.10. 14:00

Moro, Pispala

Rakennuskulttuurikeskus Piirun romanttinen kahvihuone Pispalassa voitti ylivoimaisesti Moro-lehden, Ekokumppanien ja Tampereen kaupungin järjestämän kahvihuonekisan, joka pidettiin Reilun kaupan viikon kunniaksi.

– Suut muikeina (kuten kuvasta näkyy) nautimme iltapäiväkahvit Piirun Salongissa, joka huokuu yli 100-vuotista historiaa. Talo on rakennettu Uittoyhdistyksen tarpeisiin vuonna 1892 ja kunnostettu vuosien 2012–2017 aikana.

– Kyllä kelpaa piirulaisten PiPa-hankkeen työntekijöiden, opiskelijoiden, työkokeilijoiden ja kotoutujien kahvia nautiskella. Ja talossa piipahtavien vieraiden totta kai, piirulaiset perustelivat.

– PiPa on työllistämishanke, jonka kautta on nytkin kymmeniä työllistettyjä pispalalaisissa kohteissa, esimerkiksi Kurpitsatalolla ja Rajaportin saunalla, selvensi projektipäällikkö Katja Wallenius.

Pienet yksityiskohdat ratkaisevat kokonaisuuden. Piirun kahvihuoneessa on astiastokin valittu ajan hengen mukaisesti.

Kahvia ja lahjakortteja

Voittaja eli Piiru saa Mokkamestarien kahvia ja kahvila Runon lahjakortin.

Myös tapaamispaikka Täky/Yhdessä Selviytymisen Tuki , pandemia-vastaanotto, Muotialan päiväkoti, Puistokoulu/Kalevanpuiston koulutalo, Tampuri Duo ja Reilun kaupan cafe Sumppi saavat kahviaiheisia palkintoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut