Puistot on säästettävä, mutta ei Hakametsän tapauksessa - Moro - Aamulehti

Puistot on säästettävä, mutta ei Hakametsän tapauksessa

21.10. 9:00

Hakametsän puistojen mahdollinen rakentaminen suututtaa asukasyhdistyksiä, eikä syyttä. Asunnot on aikoinaan myyty vihreältä puistoja sisältävältä alueelta.

Puistojen rakentamista perustellaan mielenkiintoisella seikalla.

Tuoreimmassa yleiskaavassa linjataan, että asemakaavoitetut puistot tulisi säästää rakentamiselta. Hakametsän suunnittelu alkoi jo edellisen yleiskaavan aikana, jossa tällaista linjausta ei ollut.

Vanhasta yleiskaavasta löytyy siis kaupungin menevä porsaanreikä, jota käyttäen puistot voidaan antaa kerrostaloille. Huolimatta siis siitä, että myöhemmin poliittiset päättäjät ovat linjanneet, että puistot pyritään säästämään.

Paljonkohan Tampereella on hankkeita, jotka voidaan rakentaa samalla perusteella?

Puistojen rakentaminen on vähintäänkin moraalisesti arveluttavaa, koska uusi yleiskaava linjaa juuri päin vastoin. Eikä Hakametsän rakennushanke ole vielä alkanut muualla kuin virkamiesten piirustuspöydällä.

Pyynikin Heinätorin puolustajat saivat päälleen some-kuraa, kun he uskalsivat puolustaa asuinaluettaan kerrostalorakentamiselta. Kaikkein kovinta kieltä käyttivät henkilöt, joilla näytti olevan henkilökohtainen taloudellinen intressi Heinätorin hävittämiseksi.

On vastenmielinen ilmiö, että omasta asumisestaan ja ympäristöstään kiinnostuneet kaupunkilaiset yritetään vaientaa somessa huutamalla.

Lue lisää: Tampere suunnittelee suurta kerrostaloaluetta kahteen puistoon kantakaupungin tuntumassa – Lähistöllä asuvat kauhistuivat

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut