Kiira Korpi – Onnekkaat pääsevät seuraamaan Lumikuningattaren harjoituksia - Moro - Aamulehti

Kiira Korvella on kovat odotukset uuden areenan jäälle – Osallistu arvontaan ja lähde seuraamaan luistelutähden harjoituksia

Kiira Korpi harjoittelee parhaillaan Lumikuningatar-show’ta varten. Moro arpoo lukijaryhmälle pääsyn seuraamaan harjoituksia.

Kiira Korvesta on ollut hienoa nähdä, kuinka Tampere on kehittynyt valtavasti ja kansainvälistynyt, mutta onnistunut silti säilyttämään rentouden ja urheilullisuuden.

20.10. 14:00 | Päivitetty 22.10. 7:37

Moro, Siperia

Tampereen oma taitoluistelutähti Kiira Korpi nähdään tammikuussa ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen esiintymässä kotijäällä. Korpi luistelee nimikkoroolin Lumikuningatar-jääshow’ssa Uros-areenalla.

Moron lukijoilla on nyt mahdollisuus päästä kurkistamaan kulissien taakse. Yleisö pääsee ensimmäistä kertaa seuraamaan Lumikuningattaren harjoituksia. Linkki arvontalomakkeeseen löytyy jutun lopusta.

Esiintyjät ovat harjoitelleet roolejaan Espoon jäähalleissa kesästä asti. Joulukuussa he kokoontuvat Lohjalle Kisakallion urheilukeskukseen, jonka jäähalliin pystytetään esityksen lavasteet. Paljon on jo saatu valmiiksikin, kuten Kiira Korven sooloesitys.

”Harjoittelu on ollut kiehtovaa, sillä se on tuntunut enemmän teatterituotannolta kuin taitoluistelusuorittamiselta. Esityksessä nähdään varmasti perinteistäkin taitoluistelua, mutta myös vähän tanssillisempaa ja teatterimaisempaa luistelua”, Korpi lupaa.

Esiintymisasu poikkeaa sekin perinteisestä taitoluisteluasusta. Korpi saa ylleen pitkähelmaisen leningin ja lumikuningattaren ”kruunun”. Niiden kanssa luistelu tuo omat haasteensa.

”Pitää todellakin vielä testata, että kaikki pysyy varmasti vauhdissa mukana.”

Lumikuningattaren musiikkiin on tehty muutoksia sitä mukaa, kun koreografia on edennyt. Se on ollut uutta Kiira Korvelle.

Jään sopii olla hyvä

Upouutta Uros-areenaa Korpi ei ole vielä päässyt näkemään sisältä. Kenraaliharjoitus on vasta samana päivänä kuin ensimmäinen esitys. Odotukset ovat kovat.

”Olen kuvista nähnyt, miltä lavasteet ja valaistukset näyttävät, ja ne tulevat olemaan uskomattoman hienot, samoin äänentoisto.”

Myös jäältä Korpi odottaa paljon.

”Odotan, että jää on maailmanluokkaa. Tampereella jääosaamista on.”

Korpi muutti takaisin Suomeen viime kesänä. New Yorkissa asumisen jälkeen kotimaan hyvät puolet ovat korostuneet.

”Täällä kaikki on puhdasta – hanasta tuleva vesi ja ilma – ja luonto on lähellä. Täällä pitää itsestään selvänä, että voi vain mennä järven rannalle. New Yorkissa saa nähdä vaivaa, että pääsee puistoon, ja eihän se metsältä tunnu.”

Hallin meininkiä on ikävä

Korvella on edelleen tiiviit siteet Tampereelle ja lähiseudulle. Toinen mummoista asuu Tampereella ja toinen Lempäälässä. Heidän luonaan Korpi ”piipahtaa” aina silloin tällöin. Vanhemmat asuvat lähellä Hakametsän hallia, joka herättää Korvessa nostalgisia muistoja.

”Tampereen urheilumeininkiä ja jäähallimeininkiä on kyllä ollut ikävä. Olisi kiva päästä katsomaan Tapparan pelejä vaikka sinne uuteen areenaan.”

Kiira Korvella ei ole tällä hetkellä hinkua asumaan ulkomaille, mutta matkustamista vaativia töitä hän varmasti tekee jatkossakin.

Korven suosikkipaikkoihin Tampereella kuuluvat myös Näsijärven rantamaisemat ja Kaupin urheilumaastot, samoin Pyynikin alue näkötorneineen. Tammelantorilla hän käy aina kesäisin.

”Koko ajan on tunne, että pitäisi viettää enemmän aikaa Tampereella ja nähdä kavereita. Toivottavasti näytöksen yhteydessä tulee oltua siellä enemmän.”

Valmentaminen kiinnostaa

Ainakin toistaiseksi koti pysyy pääkaupunkiseudulla. Aika kuluu tällä hetkellä tiiviisti Lumikuningattaren harjoitusten parissa ja kirjahankkeessa. Korven urasta kertovasta kirjasta Ehjäksi särkynyt julkaistaan englanninkielinen painos talvella.

Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu taitoluisteluvalmennus muodossa tai toisessa. Korpi haluaa viedä luistelukulttuuria ja -valmennusta nykyistä inhimillisempään suuntaan. Siinä auttaa Yhdysvalloissa suoritettu kandidaatin tutkinto, johon kuului paljon psykologian opintoja.

”Hyödynnän opintojani jatkuvasti valmennuksessa, omassa elämässä ja siinä, miten olen vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Olen saanut omaakin ajatteluani rennompaan ja itselle myönteisempään suuntaan.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut