Isot veneet otetaan kyytiin Santalahdessa - Moro - Aamulehti

Veneiden kuljetusautot eivät enää tahdo mahtua Tampereen kaduille, isot paatit otetaan kyytiin Santalahdessa

”Erikoinen tilanne, kun järvet kuitenkin ympäröivät kaupunkia”, ihmettelee kuljetusyrittäjä Sini Järvinen.

Halkoniemenrinteen ja Lielahdenkadun liikenneympyrässä olevia liikennemerkkejä piti nostaa pois paikoiltaan, jotta Sini Järvisen veneenkuljetusauto mahtui kääntymään.

16.10. 9:00

Moro, Halkoniemi

Tampereen uudet kadut on rakennettu niin kapeiksi, etteivät näin syksyllä liikkuvat isot kuljetusautot enää tahdo mahtua kaduille.

Esimerkiksi viime viikolla Halkoniemenrinteessä oli suuria vaikeuksia kun leveät ja pitkät kuljetusautot veivät veneitä talvisuojaan.

– Tilanne on samanlainen lähes kaikissa satamissa, selvitti kymmenien vuosien kokemuksella kuljetusyrittäjä Sini Järvinen.

Halkoniemenrinne on tarkoituksella rakennettu kapeaksi, vaikka se johtaa isojen veneiden satamaan.

– Santalahteen on vaikea ajaa työmaiden vuoksi. Naistenlahdessa Lapinniemen puolella joutuu peruuttamaan pitkän matkan ennen kuin pääsee veneen viereen. Mustanlahden käyttöä ovat rajoittaneet matalat alikulkukorkeudet.

Järvinen on joutunut nostamaan kyytiin tamperelaisveneitä jopa Ruovedeltä, josta ne on sitten ajettu autolla Tampereelle.

Kehitetään Santalahtea

Viimeviikkoisten kuljetuspulmien jälkeen kaupungin uusi satamavastaava Tuomas Salovaara otti Sini Järvisen autonsa kyytiin ja pikaisen kiertoajelun jälkeen päätös oli selvä.

– Isojen veneiden nostot keskitetään Santalahteen. Kehitämme aallonmurtajaa siten, että siellä pääsee isolla yhdistelmällä kääntymään hyvin ja veneet voi nostaa helposti kyytiin.

Leveät kuljetukset eivät enää tahdo mahtua Tampereen kaduille, vaikka kaupunki sijaitsee järvien välissä, joissa seilaa jopa tuhansia aluksia.

Salovaaran mukaan Santalahti sopii hyvin veneiden nosta- ja laskupaikaksi, sillä sijainti on keskeinen ja veneiden siirtomatkat ovat joka paikasta kohtuullisen lyhyet.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut