Hervannan retkeilyalueelle valmistui uusi kartta Tampereella - Moro - Aamulehti

Muista kaupungin uusin retkipaikka syyslomalla: Tämän hienompaa kohdetta ei Tampereen ratikan lähellä ole

Ota tästä Moron ja Ekokumppanien syyslomatarjous: Kartta mukaan ja metsään retkelle Hervannan suuntaan.

Ekokumppanien Petri Mäkelä (oik.) ja Mika Kuronen nauttivat Viitastenperän uuden laavun tunnelmasta 23. syyskuuta

14.10. 8:00 | Päivitetty 14.10. 14:55

Moro, Makkarajärvi-Hervantajärvi

Tampereen uusimmalle lähiretkeilyalueelle pääsee ratikalla ja nyt syysloman kunniaksi Moro julkaisee alueen uunituoreen kartan, jonka avulla alueella on helppo suunnistaa.

Kyse on Hervantajärven retkeilyalueesta, joka rakentuu valmiiksi marraskuun aikana.

Ekokumppanit Oy:n kartassa on merkitty alueen polut, joille rakennetaan parasta aikaa opastustauluja ja -viittoja. Toistaiseksi opastauluja on kartassa i-merkillä näkyvissä lähtöpaikoissa.

”Suurin osa reiteistä on merkitty keltaisilla kolmioilla. Opasteviitat puuttuvat vielä, joten alueella tarvitaan suunnistustaitoa”, sanoo Ekokumppanien projektiasiantuntija Petri Mäkelä.

Marraskuun aikana paikoilleen saadaan myös koko polkuverkoston kattavat opasteviitat, joissa on myös etäisyys seuraavaan kohtaan.

Alueen perukalle Viitastenperään on juuri valmistunut arkkitehti Malin Moision suunnittelema laavu ja tulipaikka. Toistaiseksi tällä on alueen ainoa tulentekopaikka eikä polttopuuhuoltoa vielä ole.

Lue lisää: Älä lähde pimeällä Hervannan metsään jos taitoja ei ole

Maastostakaan ei saa alueella ottaa polttopuita, joten tulille mielivän pitää tuoda omat polttopuut. Mäkelän mukaan lokakuun loppuun mennessä on määrä valmistua myös Makkarajärven tulentekopaikka.

Reitit metsäpoluilla

Komeassa lähierämaassa kulkevat reitit ovat metsäpolkuja ja kosteissa paikoissa pitkospuita. Ne eivät ole helppokulkuisia puistokäytäviä, vaan luonnontilaisia metsäpolkuja.

Esimerkiksi Lintuhytin suunnasta tuleva reitti on polkuna helppo ja leveä, mutta ei sovellu esimerkiksi lastenvaunuille kuten eivät muutkaan alueen polut.

Käytännön vinkit

Ekokumppanien vinkit Retkeilyalueelle:

1. Hervantajärven asuinalue on vielä työmaa-alueena, joten valitse tilanteen mukaan saapumissuunta alueelle.

2. Ratikalla tullessa lyhin väylä reiteille on Salmenkalliontien kautta P2-parkista alkaen. Bussilla saavuttaessa lyhin reitti alueelle on Lintuhytin läpi tai reunaa pitkin.

3. Parkkialue Heinurinmäen kohdalla on työn alla ja käytössä rajoitetusti tai ei lainkaan. Salmenkalliontie parkista eteenpäin on yksityistä tietä ja tien puomi suljetaan ajoittain, oli sen takana autoja tai ei.

4. Lintuhytissä ei ole ainuttakaan pysäköintipaikkaa eikä sinne kannata yrittää pysäköidä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos