Tampereelle suunnitellaan jälleen oma joululeima – Onko nyt vihdoin ratikan vuoro? - Moro - Aamulehti

Tampereelle suunnitellaan jälleen oma joululeima – Onko nyt vihdoin ratikan vuoro?

Viime vuoden leimaa koristi juuri remontista palannut Pispalan haulitorni.

Opiskelija Kaisa Oikarinen piirsi viime vuoden Tampereen joululeiman.

24.9. 15:00

Moro, Postimuseo

Mikä on tulevana jouluna Tampereen ajankohtainen ja viralliseen joululeimaan soveltuva kuva? Useina vuosina on kisaan tarjottu joulu-ratikoita, mutta niiden aika ei ollut silloin.

Viime vuonna tähän aikaan uutuus oli juuri remontista palannut Pispalan haulitorni.

Piirrä ehdotus Tampereen tämän vuoden joululeimaksi ja saatat voittaa matkan Rovaniemelle, jossa pääset tapaamaan myös joulupukin.

Moro-lehti ja Postimuseo etsivät jälleen yhdessä Tampereen joululeimaa. Joulun oma Tampere-aiheinen leima on tehty jo viidesti. Vuoden 2020 joululeiman eli Pispalan haulitorni-leiman piirsi tamperelainen opiskelija Kaisa Oikarinen.

Tänäkin vuonna voittajan valitsee raati, johon kuuluvat Jari Mylläri Morosta, Mirka Ylä-Mattila Postimuseosta ja filatelian asiantuntijat Juha Valtonen ja Kari Salonen.

Lähetä ehdotuksesi sähköpostilla osoitteeseen joululeima@gmail.com. Alla olevassa tietolaatikossa on tarkempia ohjeita leiman suunnitteluun.

Ehdotusten pitää olla perillä viimeistään sunnuntaina 10. lokakuuta. Voittaja valitaan seuraavalla viikolla.

Vuoden 2016 leimassa oli päivämäärä ja se oli voimassa vain yhden päivän. Tänä vuonna leimaan merkitään vain vuosiluku. Näin leiman käyttö laajenee.

Suunnittelukilpailun voittajalle on jälleen upea palkinto: kahden hengen junamatka Tampere–Rovaniemi–Tampere-yöjunalla. Perillä ollaan yksi päivä, jonka aikana tutustutaan joulupukin pääpostikonttoriin. Sieltä voittajat voivat lähettää myös maksutta kirjeen joulupukille.

Palkinnon arvo on 450 euroa.

Näin teet joululeiman

Leiman pitää mahtua 35 millimetriä x 35 millimetriä kokoisen ruudun sisään. Se voi olla minkä muotoinen tahansa. Siinä voi olla tekstiä ja/tai kuva.

Leimaan ei kannata laittaa kahta milliä pienempää tekstiä, eli koko määrää sanojen määrän.

Ohuimmat viivat sekä kapeimmat tyhjät alueet minimissään 0,4 milliä. Isoja tyhjiä alueita ja isoja yhtenäisiä mustia alueita kannattaa välttää.

Mikäli leima piirretään tietokoneella kokonaan vektoreina, voi leiman tehdä suoraan oikeaan kokoon. Tallennus pdf-muodossa.

Mikäli leiman piirtää käsin, kannattaa se tehdä vaikka viisi kertaa isompana. Ota huomioon ohuiden viivojen skaalautuminen.

Käsin piirretty ja skannattu kuva on oltava kaksivärinen ja koostua peittävistä yhtenäisistä väripinnoista. Piirustusvälineeksi käy esimerkiksi peittävä musta tussi.

Ehdotuksien täytyy olla perillä sähköpostissa joululeima@gmail.com sunnuntaihin 10. lokakuuta kello 24 mennessä.

Tarvittaessa graafikko viimeistelee voittoleiman.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos