Kaupungin on pakko rajoittaa humalaisten lautailijoiden ajoja - Moro - Aamulehti

Kaupungin on pakko rajoittaa humalaisten lautailijoiden ajoja

23.9. 9:00

Helsinki on jo kieltänyt vuokrattavien sähköpotkulautojen käytön viikonloppuöisin ja viikollakin yöajojen nopeutta lasketaan. Syynä ovat erittäin vakavat liikenneturmat, jotka aiheutuvat humalassa ajavien lautailijoiden onnettomuuksista.

Helsingin, Turun ja Tampereen tapaturma-asemat ovat jo pitkään raportoineet onnettomuuksista, joissa tulee erittäin pahoja pää- ja kasvovammoja.

Ongelmana on, että mitä pitempään vastuuton koheltaminen sallitaan, sitä suuremmaksi kasvaa veronmaksajien lasku, jonka loppusumma ei edes ole tiedossa. Pää- ja kasvovammat ovat siitä ikäviä, että ne saattavat johtaa jopa pysyvään vammaan ja sen perusteella työikäisten ennenaikaisen eläköitymiseen.

Se on kaikille osapuolille liian kallis taakka.

Monikansalliset potkulautafirmat keräävät voitot ja iso terveydenhoitomenojen loppulasku jää tamperelaisten veromaksajien murheeksi.

Näin ei voi jatkua. Tampereen kaupungin on pakko seurata Helsingin esimerkkiä ja rajoittaa yöajoja.

Seuraava vaihe voisikin olla pakollisen vakuutuksen säätäminen potkulautojen käyttäjille. Miksi yhteiskunnan pitäisi hyväksyä holtiton humalassa ajelu ja maksaa vielä turmien sattuessa laskut? Ei samanlaista vastuuvapautta ole esimerkiksi autoilijoilla tai moottoripyöräilijöilläkään.

Ja sähköpotkulautojen ympäristöystävällisyyskin on tutkimuksella todistettu vääräksi mielikuvaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos