Sopisiko pubiratikka Tampereelle? - Moro - Aamulehti

Sopisiko pubiratikka Tampereelle?

Helsingissä on jo vuosia liikkunut vanha raitiovaunu, jossa toimii kaupunkia kiertävä pubi.

Moro kysyi, voisiko turistikaudella Tampereellakin olla pubi yhden ratikan kyydissä.

25.9. 9:00

Moro, Ratikka

Tampereen ratikassa voisi turistikaudella toimia pieni pubi, joka kiertäisi ratikan mukana ympäri ratikkareittejä. Vai voisiko?

Pubi olisi esimerkiksi ratikan takaosassa. Anniskelualue olisi erotettu muusta matkustamosta vaikkapa sermillä

Moro kysyi asiaa Tampereen Raitiotie Oy:stä, jossa kysymyksiin vastasi kalustopäällikkö Ali Huttunen.

Olisiko Tampereella mahdollista kokeilla pubiratikkaa tai niin, että turistikaudella jostakin ratikasta osa olisi kiskoilla liikkuva pubi tai ravintola?

Tähän ei ole yksinkertaista ratkaisua. Tampereelle matkustajaliikenteessä käytettäväksi hankittuja vaunuja ei ole mahdollista muuttaa pubi/ravintola-raitiovaunuiksi.”

Mitkä asiat ovat esteenä?

”Pubi/ravintolaratikan kokeileminen Tampereen raitiotiejärjestelmässä edellyttäisi, että joku pubi/ravintolatoimija toisi Tampereen raitiotiejärjestelmään sopivan erikoisvaunun ja että vaunulle saataisiin sille tehtävän tarkastuksen perusteella turvallisuushyväksyntä liikennöintiin Tampereen raitiotiejärjestelmässä. Vaunun liikenneturvallisuuden varmistaminen eli kunnossapito tulisi lisäksi järjestää hyväksyttävällä tavalla ja sen liikennekäyttö sopia Tampereen Ratikan liikennöitsijän kanssa.”

Eikö tämmöinen pubiosasto olisi kuitenkin hyvä pr- ja matkailuvaltti ja toisi lisää matkustajia?

”Idea on mukava. Tähän ei ole kuitenkaan yksinkertaista ratkaisua. Pubi/ravintolatoimijan on mahdoton rakentaa liikkuvaan ratikkaan kannattavaa liiketoimintaa. Paikallaan oleva pubi/ravintolaratikka jo Tampereella olevan ratikkakahvilan lisäksi voisi olla toimiva ja kiinnostava matkailuvalttina.”

Ratikkapubin järjestäminen nykyisiin ratikoihin ei ole Tampereen Raitiotie Oy:n mukaan mahdollista.

Voisiko tätä yrittää kuitenkin edes lyhyellä kokeilulla?

”Ehdotettua kokeilua ei voi järjestää liikenteessä olevaan vaunuun. Kun lisäksi suljetaan pois kalustoon tehtävät tekniset muutokset, voisi ideaa hieman jalostaa ja kenties toteuttaa esimerkiksi jonkin Tampereella olevan tapahtuman yhteydessä pop-up periaatteella.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos