Julkkishistorioitsija Teemu Keskisarjan rikollismatka Tampereen mustaan menneisyyteen on melkein myyty loppuun - Moro - Aamulehti

Julkkishistorioitsija Teemu Keskisarjan rikollismatka Tampereen mustaan menneisyyteen on melkein myyty loppuun

Rikoksiin ja murhiin erikoistuneet matkaoppaat kertovat koko maata kuohuttaneesta Kyllikki Saaren tapauksesta.

Suomen ensimmäiseen taksimurhaan liittyvä ajoreitti on Teemu Keskisarjan ja Eeva Tammen mukaan Turtolan kauppakeskuksen kupeesta Irjalan suuntaan. Koska näillä paikoilla ei ole enää vuoden 1924 maisemia, vaan runsaasti uudisrakennelmaa, niin ajatus historiallisesta kuvauspaikasta valikoitui Messukylän Vanhan kirkon luokse.

4.8.2021 17:00

Moro, rikosten tie

Historioitsijoiden Teemu Keskisarjan ja Eeva Tammen päivämatka Tampereen rikoshistoriaan ja Isojoella tapetun Kyllikki Saaren tarinaan tiistaina 10.8. on melkein loppuun myyty.

Reissulla kerrotaan hetkestä ennen massakulttuuria ja rokkia, kun 17-vuotiaan tytön surma toukokuussa 1953 ravisteli eteläpohjalaista pitäjää.

Samalla matkalla perehdytään Tampereen historian mustiin päiviin, joista Keskisarja löysi myös omaa sukuaan.

Moro kertoi ainutlaatuisesta historiamatkasta heinäkuussa. Laajasti tunnettu historioitsija Keskisarja on aikaisemminkin ollut oppaana Tamperetta koskevilla historiamatkoilla.

Erityisen hyvin mieliin on varmasti jäänyt vuoden 1918-muistovuoden reissut vuonna 2018, jolloin matkatoimisto Lomalinjan ja Moro-lehden yhdessä ideoimille reissuille saapui satoja ihmisiä ympäri Suomen.

Lähdössä 10.8. on jäljellä muutamia paikkoja. Seuraavat matkat tehdään 14.8. ja 28.8.2021.

Klikkaa tästä niin pääset Lomalinjan verkkokauppaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut