Moron liikennetohtori vastaa: Nuolivalo ohjaa Kalevan puistotielle kääntyvää autoilijaa - Moro - Aamulehti

Moron liikennetohtori vastaa: Nuolivalo ohjaa Kalevan puistotielle kääntyvää autoilijaa

Nuolivalolla oikealle kääntyvä jatkaa eikä pysähdy odottamaan takana ajavien äänimerkkisinfoniaa.

Ilmarinkadulta Kalevan puistotielle käännyttäessä autoilijaa ohjaa nuolivalo. Pyöreä liikennevalo vasemmalla koskee suoraan ajavia.

4.8.2021 20:00

Moron liikennetohtori on liikenneopettaja Arto Grönroos. Hänelle voi lähettää sähköpostia osoitteeseen moro@aamulehti.fi. Mukana saa mieluusti olla valokuva ja tarkka paikkatieto. Usein liikennetohtori käy itse paikalla.

Lukija kysyy: Tammelan stadionin purku- ja rakennustyöt ovat kaventaneet Kalevan puistotietä. Liikennejärjestelyt ovat hiukan muuttuneet ja voivat toki muuttua taas nopeastikin.

Ajoin idästä päin Ilmarinkatua keskustaa kohti ja käännyin liikennevaloista oikealle Kalevan puistotielle, jossa on nyt vain yksi kaista pohjoiseen päin. Myös suojatie on siirtynyt risteyksestä muutaman autonmitan päähän pohjoisen suuntaan.

Suojatien kohdalla on autoilijoille liikennevalo, mutta vain kadun vasemmalla puolella, eli aika kaukana autoilijan näkökentästä. Pysähdyin suojatien eteen, koska huomasin punaisen valon. Sain kohtalaisen tööttäilykonsertin takana ajavalta.

Tulkitsinko risteyksen jotenkin väärin, vai jäikö takana tulijalta liikennevalo huomaamatta? Tilannetta selventäisi joka tapauksessa paljon, jos liikennevalo olisi myös kadun oikeassa reunassa.

Timo K.

Liikennetohtori vastaa: Ilmarinkadulta oikealle käännyttäessä vihreällä nuolella saa jatkaa vapaasti, koska käännöksen jälkeen suojatietä käyttävillä on punainen jalankulkijavalo.

Kalevan puistotiellä vasemmalle puolelle sijoitettu pyöreä punainen valo on sillä hetkellä tarkoitettu Kalevan puistotiellä suoraan ajaville sivuopastimena. Siis nuolivalolla oikealle kääntyvä jatkaa eikä pysähdy odottamaan takana ajavien äänimerkkisinfoniaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut