Moron liikennetohtori vastaa: Kaistanvaihtaminen valkoisten sulkuviivojen kohdalla ei ole sallittua - Moro - Aamulehti

Moron liikennetohtori vastaa: Kaistanvaihtaminen valkoisten sulkuviivojen kohdalla ei ole sallittua

Äkillinen kaistanvaihto yllättää Ratinan kulmilla.

Tässä kohtaa moni Eteläpuiston suunnasta tuleva autoilija ylittää risteysalueen valkeat viivat ja ajaa parkkihallista poistuvien eteen.

22.7. 5:00

Moron liikennetohtori on liikenneopettaja Arto Grönroos. Hänelle voi lähettää liikennepulmia sähköpostilla osoitteeseen moro@aamulehti.fi. Mukana saa mieluusti olla valokuva ja tarkka paikkatieto.

Tarkka paikkatieto on tarpeellinen, jotta kysymykseen voi vastata. Usein liikennetohtori käy paikan päällä tarkistamassa tilanteen, joten senkin vuoksi tarvitaan tieto sijainnista.

Lukija kysyy: Ratinan kauppakeskuksen eteläpuolella on ulostulo parkkihallista idän suuntaan, josta on tarkoitus kääntyä Koskikeskuksen suuntaan. Tässä kohtaa Eteläpuiston suunnasta tulevat autoilijat ylittävät risteysalueen valkeat viivat ja ajavat parkkihallista tulijoiden eteen.

Yhtenä iltapäivällä laskin lyhyessä ajassa 39 autoa, jotka tekivät noin. Hallista ulosajavat joutuivat tekemään hätäjarrutuksia.

Foo

Liikennetohtori vastaa: Kuljen tuon risteyksen kautta usein, ja todellakin kaistojen välissä olevan valkoisen sulkuviivan yli ajetaan jatkuvasti.

Monesti äkkinäinen kaistanvaihtaja yllättää täysin Ratinan alakerrasta omaa kaistaa ajavan autoilijan. Tuossa on kaistanvaihto kielletty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: