Kolumni Panin kännykän myyntiin ja siitä se tekstiviestihelvetti alkoi - Moro - Aamulehti

Panin kännykän myyntiin ja siitä se tekstiviestihelvetti alkoi

24.7. 12:00

Olen vuoden sisällä harrastanut kierrättämistä kolmesti ja yksi asia on toteutunut kaikissa tapauksissa.

Tapaus 1.

Panin myyntiin ylimääräiseksi jääneen kännykän. Kaksi vuotta aikaisemmin se oli lippulaivamalli, jolla oli hintaa noin tuhat euroa. Ennen myyntiä vaihdoin siihen uuden akun ja panin hinnaksi satasen, siis 10 prosenttia hankintahinnasta.

Heti myynti-ilmoituksen jälkeen epätoivoinen tekstiviestittely. 30 e? 31 e? Käteen 25 e ja 10 e osa maksulla? 30 e? Miksi et vastaa? Saitko tarjoukseni 30 e?

Innokkain 30 e viestittelijä lähetti varmaankin 15 viestiä, ennen kuin vastasin, että sinulle en myy mistään hinnasta.

Lopulta tosiostaja soitti. Hän tiesi mitä oli hankkimassa ja mikä on käypä markkinahinta. Kaupanteko sovittiin nopeasti ja kännykkä ja käteinen vaihtoivat omistajaa. Perään tuli vielä kiitokset hyväkuntoisesta puhelimesta.

Tapaus 2.

Päätin panna markkinoille erikoisvarustellun soutuveneen. Hintaa oli 2 000 euroa eli melkein sama kuin uudella. Paitsi että uuden sai vasta reilun puolen vuoden päästä koronan virittäneen kovan kysynnän vuoksi.

Ja taas sama epätoivonen tekstiviestikosiskelu. ”500 e kun on kuitenkin käytetty.” ”700 e tai haen kaupasta uuden”.

Jälleen kerran toistui sama kuvio kuin kännykänkin kanssa. Tosiostaja soitti ja sanoi haluavansa veneen täksi kesäksi eikä vasta joskus loppuvuodesta järvien jo jäädyttyä.

Kolmen tunnin kuluttua hän saapui käteisen kanssa ja molemmat osapuolet olivat tyytyväisiä.

Tapaus 3.

Uuden veroinen pesukone kaipasi uutta omistajaa. Hinta oli 200 euroa. Runsasta vuotta aikaisemmin kone oli maksanut 600 euroa.

”Onko vielä saatavilla”, kyseli viestillä puolen tusinaa ostajaehdokasta. Vastauksen jälkeen yhdestäkään ei kuulunut mitään.

Lisää epämääräisiä kyselyitä. Voitko kuljettaa heti, udeltiin myöhään illansuussa.

Kunnes jälleen asialla oli tosiostaja. Puhelinsoitto ja nouto 20 minuutin sisällä. Tinkimisestä ei puhettakaan, sillä ostaja tiesi saavansa edullisen koneen.

Tarinan opetus on se, että epämääräiset ostoviestittelyt voi jättää huomiotta. Tosiostaja ei lähettele epätoivoisia tekstiviestejä, vaan ottaa reilusti yhteyttä ja maksaa käteisellä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut