Tampereen rikoshistoria Teemu Keskisarja ja Eeva Tammi - Moro - Aamulehti

Poliisin dramaattinen kuolema 115 vuotta sitten Tampereella tuli lähelle Teemu Keskisarjaa – suvun tarinoissa kulkenut tapaus sai innostumaan kaupungin rikoshistoriasta

Moron lukijareissun menomatka Tampereelta Isojoelle kestää noin kaksi tuntia. Sen aikana Teemu Keskisarja kertoo Tampereen rikoshistoriasta, joka liittyy vahvasti myös hänen omaan sukuunsa.

Teemu Keskisarjan johdatti tutkimaan Tampereen rikoshistoriaa yli sata vuotta sitten tapahtunut poliisimurha, jossa kuoli hänen sukulaisensa. Keskisarja on kuvattu Messukylän vanhan kirkon luona heinäkuussa. Suomen ensimmäiseen taksimurhaan liittyvä ajoreitti on Turtolan kauppakeskuksen kupeesta Irjalan suuntaan. Koska näillä paikoilla ei ole enää vuoden1924 maisemia, vaan runsaasti uudisrakennelmaa, niin ajatus historiaa sivuavasta valokuvauspaikasta valikoitui Messukylän vanhan kirkon luokse.

22.7. 9:20 | Päivitetty 27.7. 8:01

Moro, Messukylä

Historioitsija Teemu Keskisarja on tutkinut Tampereen rikoshistoriaa.

Yksi historiallinen tapahtuma tulee Keskisarjaa lähelle, koska hän on kuullut jo lapsena siitä suvun kertomuksia. Viisi vuotta sitten hän hankki tämän Tschokken tapauksen oikeudenkäyntipöytäkirjat. Tapahtumasarja alkoi kohauttaneesta pankkiryöstöstä ja johti kahden poliisin ja useiden sivullisten kuolemaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: