Pispalan tarinat kootaan kirjan kansien väliin - Moro - Aamulehti

Auta Pispalan tarinoiden kerääjää – Kulttuurituottaja Assi Piirosen työ alkaa pelastamalla vanhoja C-kasetteja

Ensimmäinen tehtävä on tutkia ja kartoittaa vanhaa arkistomateriaalia, jossa on mukana paljon C-kasetteja 1970-luvulta. On viimeinen hetki pelastaa kasettien sisältö. Kasetit sisältävät ennen julkaisematonta perimätietoa ja haastatteluja Pispalan historiasta.

Pispalan yllä on sadetta. Kuva on otettu Ansionkalliolta. Pispalassa on paljon tarinoita. Tarinoita kerätään haastatteluin. Mikäli tahdot osallistua, ota rohkeasti yhteyttä kulttuurituottaja Assi Piiroseen.

24.6.2021 16:06

Moro, Pispala

Assi Piironen tallentaa Pispalan tarinat kirjan kansien väliin.

Hän tarvitsee sinun apuasi, entinen tai nykyinen pispalalainen. Tarinoita kerätään haastatteluin, ja mikäli tahdot osallistua, ota rohkeasti yhteyttä. Tarinoita voi myös lähettää kirjan tekijän sähköpostiin: assi.piironen@gmail.com.

Ammatiltaan Assi Piironen on kulttuurituottaja.

C-kasettien pelastus

– Ensimmäinen tehtävä on tutkia ja kartoittaa vanhaa arkistomateriaalia, jossa on mukana paljon C-kasetteja 1970-luvulta. On viimeinen hetki pelastaa kasettien sisältö.

Kasetit sisältävät ennen julkaisematonta perimätietoa ja haastatteluja Pispalan historiasta. Niillä ovat äänessä Lauri Viita, Liisi Viita, Veikko Sinisalo, Hannu Salama, Simolan talon omistajat ja monet muut Pispalan asukkaat.

– Minun projektissani on kyse sekä historian että elävän kulttuuriperinnön tallentamisesta eli nykydokumentaatiosta.

Työnimi on Tarinasto. Se on tarkoitus koota internetiin sähköiseksi arkistoksi Pispalan kirjastoyhdistyksen nettisivujen yhteyteen.

Assi Piironen on asunut Pispalassa neljä vuotta ja hän on kotiseudustaan innostunut.

Assi Piironen on asunut Pispalassa neljä vuotta.

– Tarkoitus on kuvata ja haastatella Pispalan nykyisiä asukkaita, koiraihmisiä, taiteilijoilta, perheellisiä, mummoja, palstaviljelijöitä, alakulttuurin suunnannäyttäjiä ja aktiivisia yhdistystoimijoita.

Tarinastoa varten tiedon keruu jatkuu asteittain. Jos materiaalia kertyy runsaasti, mukaan voi koota lyhyempiä lausahduksia ja mietteitä.

– Tämä on osallistuvaa kotiseututyötä. Tarkoitus on vaalia ja säilyttää pispalalaista kulttuuriperimää, yhteisöllisyyttä ja tarinoiden kertomisen perinnettä.

Projekti toteutetaan yhteistyössä Pispalan eri yhdistystoimijoiden kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut