Kirsi Huhtala kuvasi Näsinneulaa joka päivä pandemialohdutukseksi - Moro - Aamulehti

Näsinneulan kuvaaminen yllättävistä kuvakulmista lohdutti Kirsi Huhtalaa pandemian aikana

Tapaaminen ystävien kanssa on sovittu neulassa kello 18, kun korona on ohi. Ystävien mielestä on itsestään selvää, että juhlapaikan on oltava teeman mukainen.

Näsinneula kuvattuna 8. kesäkuuta vuonna 2020. Kirsi Huhtala on korona-aikana ottanut melkein joka päivä kuvan neulasta, koska sen olemassaolo tuo hänelle lohtua pandemian keskellä. Samalla tuli käveltyä ja tallennettua vuodenaikojen kierto.

24.6.2021 14:38 | Päivitetty 29.6.2021 8:15

Moro, ympäri kaupunkia

Korona teettää ihmisillä monenlaista, kuten saa leipomaan hapanjuurileipää. Kirsi Huhtalan koronaharrastus on kuvata Näsinneulaa ovelista kuvakulmista.

– Kun korona alkoi, ja kaikki meni kiinni, Näsinneulan kuvaaminen lohdutti minua. Neula oli tuttu ja turvallisuuden tunnetta luova asia, joka pysyi entisellään.

Toinen hyvä syy kuvaamiselle oli se, että se oli luonteva kannustin, joka sai lähtemään kävelylle. Kirsi Huhtalan tavoite on kävellä joka päivä 10 000 askelta.

Kuvia hän ei ole laskenut, joten sanotaan vapaalla kädellä, että niitä on noin ”ziljoona”. Tämän jutun kuvat on valittu sillä perusteella. että ne ovat saaneet Facebookissa ja Instagramissa eniten tykkäyksiä.

– Ensin kuvat olivat vain Facebookissa eli kavereideni nähtävillä. Halusin laajempaa näkyvyyttä koronaprojektilleni, joten laitoin ne Instagramiin tunnuslauseella näsinneulakoronanaikaan.

Kirsi Huhtala kuvasi kännykällä, koska se on aina mukana ja kevyt kantaa.

15.3.2020.

19.3.2021.

Kello 18 Näsinneula

Kunnon sotilas Svejk teki pioneeri Vodickan kanssa treffit sodan jälkeen kello kuudeksi illalla Pikariin, U Kalichaan, jossa on Velké Popovicen olutta ja naikkosia ja jossa voi sattua skandaaleja.

Kirsi Huhtalalla on mielessään kuvausprojektin päätös: se on tapaaminen ystävien kanssa Näsinneulassa kello 18, kun korona on ohi.

– Ensin mietin, että paikka olisi Paappa, mutta ystäväni sanoi, että totta kai se on Näsinneula.

– Voi olla vähän vaikeaa todeta, että nyt se korona on loppu. Kuvaamisessa pidin taukoa viime kesänä, kun oli paljon nollapäiviä tartunnoissa. Jatkoin kuvaamista syksyllä.

Ystävät antoivat vinkkejä

Huhtala ei tiennyt etukäteen, miten monesta näkökulmasta Näsinneula näkyy. Esimerkiksi hän luuli, ettei neula näy Laukonsillalle, mutta näkyipäs vaan talojen välistä.

Ystävät ja tuttavat osallistuivat kuvausprojektiin antamalla vinkkejä, mistä uudesta paikasta neula näkyisi.

13.6.2020.

16.10.2020.

4.5.2020.

27.1.2021.

20.3.2021.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut