Anni M. Love on yläkoulun musiikinopettajan taiteilijanimi, jolla hän tekee poikkeavia rakkausromaaneja. - Moro - Aamulehti

Soivassa kirjassa on 12 laulua – Sekä kirjan kirjoittaja että laulujen sanoittaja ja säveltäjä ovat sama salapersoona: Anni M. Love

Yläkoulun musiikinopettaja kirjoitti taiteilijanimellä rakkaustarinan, jossa on tapahtumapaikkoina Tampereelta tuttuja ympäristöjä, kuten Näsinneula, Torni-hotelli ja Stocka.

Anni M. Love on taiteilijanimi. Tällä nimellä musiikinopettaja tekee kirjatrilogiaa. Triadissa lomittuvat laulut ja teksti.

23.6. 13:26

Moro, ympäri kaupunkia

Muusikko-kirjailija Anni M. Love on ammatiltaan yläkoulun musiikinopettaja. Hän on kirjoittanut poikkeuksellisen kirjan, jossa lomittuvat laulut ja teksti.

Kyse on rakkaustarinasta, jossa naisella on kaksi miestä eli polyamorinen suhde. Yläkoulu on ympäristö, jossa tunteet kuohuvat, joten Anni pysyy taiteilijanimen takana.

Hän on säveltänyt ja sanoittanut kaikki kirjan 12 laulua lukuun ottamatta Eine Kleine Mozart Mixin teemoja.

Triadi-nimisessä romaanissa tarinaan yhdistyvät laulut. Ne ovat myös albumilla.

Tässä on maistiaisiksi yksi laulu, jonka Anni valitsi.

– Jos ja kun yksi laulu pitää nostaa albumilta, valitsin kappaleen Limerenssi. Siinä kiteytyy tarinan lähtökohta, kun Saana joutuu limerenssiin ja rakastuu työkaveriinsa.

Anni on käyttänyt kirjassa tuttuja paikkoja, kuten Nokiaa. Tampereelta mukana ovat yöpymispaikkana Torni-hotelli, Näsinneulassa käydään syömässä, Stockalla piipahdetaan ja nautitaan Jazz Happeningista.

Päähenkilö Saana on musiikkiopiston opettaja, hänen puolisonsa Kalle on luokanopettaja ja Samu, johon Saana rakastuu, on musiikkiopiston opettaja. Juonessa on keski-iän kriisiä, hämmennystä kahden suhteen kehittymisestä ja on siinä jotain omakohtaistakin, mutta pääasiassa keksittyä.

– Halusin päästä taustatöistä helpolla ja valitsin itselleni tuttuja ympäristöjä ja ammatteja.

Kirjan kansi.

Lisää osia tulossa

Kirjasarjasta tulee kolmiosainen eli trilogia. Toinen kirja on jo pitkälti kirjoitettu ja kolmannesta on valmiina osa.

– Olen kirjoittanut aina. Nyt suoritan kesäyliopistossa luovan kirjoittamisen opintoja. Oikeastaan kirjoittaminen on ollut minulle viime aikoina helpompaa kuin laulujen teko. Niiden viimeistely oli työn takana.

Anni kirjoittaa lomillaan ja vapaa-ajallaan. Ensimmäistä kirjaa varten hän vetäytyi viikoksi Turkkiin all inclusive -hotelliin, otti tunnin aurinkoa aamulla ja illalla, kävi välillä syömässä ja kirjoitti kuudesta kahdeksaan tuntiin. Hän toivoo, että saisi järjestymään yhtenäistä aikaa kirjoittamiseen.

– Viisivuotiaana aloitin pianolla, ja myöhemmin mukaan tulivat viulu, haitari ja muut soittimet.

Kustantamolle ponnistus

Nyt julkaistava musiikkiromaani on suomalaisen pienkustantamo Great Feelingsin iso satsaus.

– En usko nykyiseen musiikkibisneksessä vallalla olevaan tapaan sainata artisteja muutaman sinkun sopimuksella. Artistilla pitää olla laajempi näkemys siitä, mitä hän haluaa sanoa. Uskon edelleen albumin voimaan. Anni vei asian vielä nextille levelille kirjoittamalla kirjan albumin biisien ympärille, kertoo kustantaja Minna Rask.

Single ennakkona

Albumilta on ennakkoon julkaistu singleinä Resonoi ja Limerenssi.

Anni M. Loven musiikki on soinut radiossa, televisiossa ulkomailla, lyhytelokuvassa, konserteissa ja yksityistilaisuuksissa Amerikassa asti. Hän tekee kappaleensa alusta loppuun itse. Nyt julkaistavan albumi kertoo Annin monipuolisuudesta musiikintekijänä, sillä hän on sen myös tuottanut itse.

–  Suoritin Ikaalisissa Musiikkituotannon ammattitutkinnon laulun tekemisen osaamisalassa. Se oli aivan mahtavaa, kertoo Anni M. Love.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut