Maskiroskat – Tampereelta kerättiin jättimäärä alle tunnissa - Moro - Aamulehti

Tiina ja Minna keräsivät Hervannassa häkellyttävän saaliin – Maastosta löytyi 130 kasvomaskia alle tunnissa

Moron maskiroskahaasteeseen osallistuneet siivosivat kotikulmiltaan myös muuta maahan heitettyä jätettä.

Mari Leskinen Hatanpäältä löysi maskeja hiihtoladun lähtöpaikalta. Hiihtolenkin jälkeen hän keräsi ne suksen nokkaan. ­

8.4. 11:00

Moro

Tampereen kadut ovat taas piirun verran siistimpiä. Moro haastoi viikko sitten lukijoita keräämään maahan heitettyjä kertakäyttömaskeja kaduilta ja puistoista.

Esikuvana toimi tamperelainen Liisa Markkola, josta kerroimme edellisessä Morossa. Markkola hermostui maskiroskaan ja keräsi sitä kävelylenkin yhteydessä kelpo pussillisen.

Haasteeseen osallistuneet siivosivat maskeja muun muassa Kalevasta, Niemenrannasta ja Hervannasta. Osa noukki maskien ohessa muutakin maastossa lojunutta roskaa.

Länsi-Tampereella asuva Tarja Rantama kiersi asuinalueensa katuja kahtena päivänä pääsiäisen tienoilla. Maskisaalista kertyi kummallakin kerralla muovikassillinen.

– Menen vielä uudelleenkin, Rantama kirjoittaa.

Erikoisin paikka, josta maskeja löytyi, oli hiihtoladun alku.

– Hermostuin tänään niin, kun ladun lähtöpaikan lähellä oli maskeja ja minulla ei ollut pussia. Hiihtolenkin jälkeen keräsin maskit suksen nokkaan ja laitoin kuvan Instagramiin tekstillä ”kumpi maatuu nopeammin koiran kakkakikkare vai kasvomaski”, Mari Leskinen kertoo.

Kiitosta ja epäilyksiä tuli

Kerääjille lähetettiin Moron kautta viestejä. Vuoreksessa asuvan Alexandran mukaan on hyvä, että muutkin innostuvat nyt keräämään roskia. Hänen mukaansa roska-ongelmasta pitäisi puhua nykyistä enemmän.

– Sehän on pääasia, että roskia ei heitetä, Alexandra kirjoittaa.

Hannele-niminen kirjoittaja epäili, ettei maskien kerääminen ole kovin hygieenistä.

Oheisista kuvista voi katsoa, millaisia saaliita on saatu ja millaisia kerääjiä on ollut liikkeellä.

Anna Heinonen ja hänen poikansa Tommi Heinonen, 10, poimivat kuvassa näkyvän maskisaaliin sunnuntaina 4. huhtikuuta. Maskeja kertyi 27 kappaletta Kalevan suunnalta.­

Aprillipäivänä Tarja Rantama mukana keräämässä oli lapsenlapsi Jessina.­

Mimmi Naukkarinen, 6, sai tunnin aikana pussiin 58 maskia. Myös muita roskia löytyi matkan varrelta.­

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit Tiina ja Minna keräsivät Hervannassa 1.4. aamulenkillä 130 maskia 40 minuutissa. Kuvassa poseeraavat Tiina ja Muska.­

Vilja Alasorvari on kerännyt roskaa Lielahden ja Niemenrannan alueelta helmi–maaliskuussa. Seassa on myös lukuisia maskeja. Hän kertoo käyttävänsä keräämiseen keittiöpihtejä. ­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?