Ratinan rokotuskeskuksessa työskenteleville lahjoitettu herkkuja hektisten työpäivien keskelle – ”Hyvyys ja positiivisuus on pistänyt pään ihan pyörälle” - Moro - Aamulehti

Ratinan rokotuskeskuksessa työskenteleville lahjoitettu herkkuja hektisten työpäivien keskelle – ”Hyvyys ja positiivisuus on pistänyt pään ihan pyörälle”

Makkaraa ja leivonnaisia on lahjoitettu hoitajille, jotka painavat tiivistahtista työtä.

Ratinan rokotuskeskuksessa työskentelee 50 hoitajaa. Tässä sairaanhoitaja Jatta (vas.), aulamestari Imppa ja sairaanhoitajat Minna-Leena, Linda, William ja Milla kiittävät kaikkia lahjoittajia.­

8.4. 8:00

Moro, Ratina

Ratinan rokotekeskuksen sairaanhoitaja Linda Aholaita-Pylväs kertoo, että keskuksessa ollaan onnellisuudesta mykkyrässä, koska koronan etulinjaan on lahjoitettu esimerkiksi makkaroita ja leivonnaisia.

Hän oli viime torstaina Moron soittaessa laimentamassa rokotetta ja vetämässä sitä ruiskuihin, jotka vietiin rokottaville sairaanhoitajille.

Kiireisen rokotustahdin takia ruokailuaika on tiivis eikä Ratinasta voi poistua.

– Asialla ovat olleet Tapola ja Leivon Leipomo ja Ratinan K-Supermarket lahjoitti hävikkihedelmiä.

Keskuksessa työskentelee 50 hoitajaa. Viime torstaina rokotettavia oli 774.

– Ajanvarausten määrää nostetaan pääsiäisen jälkeen 900:aan.

Iso apu

– Ihan karvat pystyssä, kun on ollut niin hienoa. Lahjoittajien hyvyys ja positiivisuus on pistänyt pään ihan pyörälle. Pienellä omalla vaivalla on saatu paljon hyvää aikaiseksi 50 hoitajalle, Aholaita-Pylväs sanoo.

Hän sanoo, että lisää lahjoituksia otetaan mielellään vastaan.

– Täällä meillä on helmiporukka ja todella hyvä henki. Silti on ihan eri pilke silmäkulmassa, kun on vähän ekstraa, hän kiittää lahjoittajia.

Koko rokotuskeskuksen henkilökunta on iloissaan vapaaehtoisista lahjoituksista.

– Tällainen lämmittää tietysti mieltä. Henkilöstö on saanut paljon kiitosta asiakkailta työstään yhteisen hyvän eteen. Tämänkaltainen hyväntekeväisyys vahvistaa tunnetta merkityksellisestä työstä entisestään ja tukee myös tiivistahtisessa ja vaihtelevassa työssä jaksamista, toteaa osastonhoitaja Terhi Reiskanen.

Hän selittää, että rokotuskeskuksessa ruokatauko kuuluu työaikaan eikä silloin voi poistua työpaikalta.

– Tuodaan eväitä ja tauot junaillaan työn sallimalla tavalla. Työtahti on tiivis, ja rokotusaikoja on yksi toisensa perään, hän kertoo.

Idea aamukahvilla

Leivon Leipomon toimitusjohtaja Harri Jaakkola kertoo, että idea lahjoituksesta kiteytyi leipomon porukan aamukahvilla.

– Monella oli rokotuksessa käyneitä tuttuja. Pelkkää positiivista palautetta oli kuultu, ja he tekevät rankkaa työtä, joten siitä se lähti. Aiomme jatkaa lahjoituksia säännöllisesti, vaikkei mitään ole sovittu. Se on tamperelainen juttu ja tärkeä asia.

Tapolan myyntijohtaja Lasse Järvinen sanoo, että mielellään viedään lisääkin mustaa ja mahdollisesti muita tuotteita.

– Rokotushenkilökunnan ruokailu ei ole kovin helppoa tällaisena aikana, kun pitää minimoida kontaktit ja mahdollisimman vähän voivat liikkua noutamassa ruokaa mistään. Ajattelimme helpottaa heidän elämää ja piristää päivää tuomalla kuumaa mustaa ja puolukkakastiketta, Järvinen toteaa.

Näin se toimii

Koronarokotukset alkoivat Tampereen stadionille Ratinaan rakennetussa uudessa rokotuskeskuksessa maaliskuun alussa. Rokotukseen pääsee vain ajanvarauksella.

Stadionin A-sisäänkäynnistä aukeaa rokotuskadun alku, josta rokotukselle saapuvat siirtyvät liikuntasaliin rakennettuun odotustilaan.

Rokotettavat ohjataan istumaan penkeille, jotka on eroteltu toisistaan turvavälein. Odotustilasta siirrytään rokotustilaan penkkirivi kerrallaan.

Rokotustilaan on rakennettu 12 rokotuskoppia. Niihin ohjataan turvavälein jonottavat sitä mukaa, kun koppeja vapautuu.

Rokottamisen jälkeen jokainen ohjataan seurantatilaan. Tarkoituksena on, että 15 minuuttia rokottamisen jälkeen rokotteen saanut on jo ulkona.

Ratinan rokotekeskus

Toimii Ratinan stadionille järjestetyissä tiloissa.

Rokotukset ajanvarauksella. Rokotettavista ryhmistä kaupunki tiedottaa erikseen.

Rokotusyksikkö sijaitsee stadionin suvannon puoleisella sivulla, ja sinne kuljetaan Ratinan rantatietä pitkin. Stadionin A-sisäänkäynnistä aukeaa rokotuskadun alku.

Keskuksessa työskentelee 50 hoitajaa.

Jos haluat lahjoittaa hoitajille, ota yhteys Linda Aholaita-Pylvääseen, sähköpostilla linda.aholaita-pylvas@gogo.fi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?