Suora lähetys Costello Hautamäki laulaa Mummon Kammarissa - Moro - Aamulehti

Suora lähetys torstaina 15. huhtikuuta kello 13: Rock n roll pidentää murrosikää – Costello laulaa kevättunnelmia kaikille

Costello on monelle tuttu tamperelainen muusikko, taiteilija ja tähän aikaan tarvitaan valoa ja iloa kaikin mahdollisin tavoin.

Mummon Kammarin kevätkonsertin kokoonpano on mitä todennäköisimmin mies, kitara ja jakkara, sillä Costello Hautamäen mielestä tällainen kokoonpano on joustava ja kevyt.­

8.4. 16:45 | Päivitetty 9.4. 14:41

Moro, Mummon Kammari

Costello Hautamäki on kevään ensi airut. Hän välittää valoa ja iloa suorassa lähetyksessä 15. huhtikuuta kaikille ja kaikkialle.

Tämä live Mummon Kammarilta on kaikkien katsottavissa Moron netissä (aamulehti.fi/moro). Kellonaika on 13.

– Konsertti toteutetaan yhteistyössä Arvokas vanhuus ry:n kanssa ja ideoita heiteltiin molemmin puolin niin Arvasta kuin myös meiltä Mummon Kammarista. Costello tuli mieleen Arva ry:n puheenjohtajalle Jari Pirhoselle, kertoo Soile Kukkonen.

Hän on Mummon Kammarin va.vapaaehtoistoiminnan toiminnanohjaaja.

Costello on monelle tuttu tamperelainen muusikko, taiteilija ja tähän aikaan tarvitaan valoa ja iloa kaikin mahdollisin tavoin.

– Monet ikäihmiset ovat varmasti kuunnelleet Costelloa nuoruudessa Hanoi rockin ja Popedan musaa. Ne kaikki kauniit muistot murrosiästä on hyvä levittää tähän hetkeen, sanoo Soile Kukkonen.

Mies ja kitara

Costello esiintyy yksin, mies ja kitara ja jakkara -periaatteella. Se on joustava ja kevyt kokoonpano.

Häneltä on pyydetty kolmea gospel-laulua ja muut hän saa valita itse. Ihan koko biisilista ei ole vielä päätettynä. Valintansa hän tekee sen mukaan, mikä on tilanteeseen sopivaa.

– Rippikoululaulut ovat kivoja. Niistä on tehty julkaisu Tilkkutäkki, siitä otan jotakin mukaan. Ainakin esitän rippikoululauluista kappaleen Tuli kirkkoon mies ja lapsi. Siinä lapsi on ihmeissään kirkon suuruudesta ja saarnakin tuntuu pitkältä ja lapsi kaipaa kotiin. Lopussa keskiössä on mies, joka kaipaa puolestaan taivaan kotiin.

Mummon Kammarin pyyntö tuli hieman yllätyksenä, mutta ei täytenä.

– Äitini, jo edesmennyt, oli mukana Hervannassa Verkkoyhteisön toiminnassa. Hän ulkoilutti vanhuksia, muun muassa yhtä sokeaa, ja hän kävi myös esittämässä teatteria palvelutaloissa. Tätä kautta kontakti syntyi.

Costelloa viehättävät rippikoululaulut, joten niitä kuullaan.­

Kokemusta on

Costello on ennenkin esiintynyt kirkon tilaisuuksissa. Hän on ollut mukana suosituissa Juice- ja Beatles-kirkoissa. Nämä vetivät Tuomiokirkon täyteen väkeä. Niistä ensimmäinen oli normaalijumalanpalvelus, paitsi että virsien tilalla oli Juicea tai Beatlesia. Kolehtivirtenä oli Beatlesin Help.

Seurakuntien videolle hän on esittänyt Tuomiokirkossa joululaulun.

– Kristillisen moottoripyöräkerhon Sons of Abrahamien tilaisuuksissa olen ollut. Kerran sain heidän jäseneltään tekstin, jonka hän pyysi säveltämään. Sehän on minun työtäni, joten toki suostuin. Siitä syntyi hyvin uskonnollinen Enkeli taivaan, joka myös videoitiin. Nytkin minulla on ylläni tämän moottoripyöräkerhon huppari.

– Ilmeisesti Mummon Kammari kaipasi nuorempaa ikäpolvea esiintyjäksi, vaikka olenhan minäkin kohta 60-vuotias, naurahtaa Costi.

Live torstaina 15. huhtikuuta kello 13

Striimaus: Rock n roll pidentää murrosikää –konsertti alkaa 15.4. kello 13, kesto on noin 45 minuuttia. Suora lähetys on kaikkien katsottavissa (aamulehti.fi/moro).

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?