Tampereen taidemuseon helmet löytyvät finnasta - Moro - Aamulehti

Nyt voit katsella Tampereen taidemuseon teoksia netissä – vanhimmat työt ovat 1800-luvulta

Mukaan valittuja voi sanoa Tampereen taidemuseon kokoelmien helmiksi.

Tämä Matti Kalkamon alumiinista tekemä ONE-WAY TICKET AT THE GATES OF HELL on tehty vuonna 2018 ja myös se löytyy Finnasta.

10.3. 16:42

Moro, Pyynikki

Tampereen taidemuseo julkaisee ensimmäistä kertaa kokoelmateoksiaan Finna.fi-palvelussa. Julkaistavassa erässä on 326 teoksen kuvat ja perustiedot.

Finna on Kansalliskirjaston ylläpitämä verkkopalvelu, jonka tavoitteena on tehdä tiedon löytämisestä ja käyttämisestä sekä uuden oppimisesta mahdollisimman helppoa ja turvallista. Finnan digitaalinen aineisto on tarkoitettu ei-kaupalliseen käyttöön.

Käyttäjien vastuulla on kunnioittaa taideteoksien tekijänoikeuksia. Aineiston toivotaan tekevän kulttuuriperinnöstä entistä saavutettavampaa kaikille sekä hyödyttävän esimerkiksi opiskelijoita ja tutkijoita.

Julkaistavat teokset muodostavat kaksi eri kokonaisuutta, ja teoksia voikin sanoa Tampereen taidemuseon kokoelmien helmiksi.

Mukana on Vuoden nuoreksi taiteilijaksi valittujen taiteilijoiden teoksia sekä muita kiinnostavia esimerkkejä nimekkäiltä suomalaisilta taiteilijoilta 1800-luvulta tuoreimpaan nykytaiteeseen.

Mukana on monipuolisesti maalauksia, veistoksia, valokuvateoksia, grafiikan töitä, taidemitaleita, julkista taidetta, installaatioita ja mediataidetta.

Finna on koti Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistoille. Finna.fi kokoaa kotimaisten museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistot yhteen osoitteeseen, jossa niiden äärelle pääsee helposti ja nopeasti.

Palvelu avattiin vuonna 2014, ja siihen osallistuu jo 400 organisaatiota.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut