Elokuva innosti kokeilemaan ampumista – nyt kolmannen sukupolven harrastaja on jo SM-tasolla - Moro - Aamulehti

Elokuva innosti kokeilemaan ampumista – nyt kolmannen sukupolven harrastaja on jo SM-tasolla

Mitä mä teen: Sammon keskuslukion viestintälinjan opiskelijat raportoivat nuorista tamperelaisista.

Aada Heikkilä on jo kolmannen polven kilpa-ampuja.­

18.3. 15:00

Aada Heikkilä on 16-vuotias kangasalalainen kilpa-ampuja. Kilpa-ammuntaa hän harrastaa Tampereella, ja harrastuksen hän aloitti vuonna 2015 ollessaan 11-vuotias. Tänä syksynä hänelle tulee täyteen kuusi vuotta ammuntaa.

Milloin ja miten aloitit harrastuksesi?

– Isäni ja isoisäni olivat molemmat harrastaneet ammuntaa nuoruudessaan. Näin elokuvassa ammuntaan liittyvän kohtauksen ja kysyin, saisinko jossain koittaa sitä.

Onko sinulla tavoitteita?

– Olen vuosien varrella päässyt SM-tasolle, joten tällä hetkellä haluan vain pitää saman tason. Kilpa-ammunnassa voi silti kehittyä EM-tasolle tai jopa MM-tasolle.

Onko väliä, minkä ikäisenä aloittaa?

– Kilpa-ammuntaa voi harrastaa minkä ikäisenä vain, mutta nuorempien on helpompi kehittyä lajissa. Nuorempana myös psyykkinen puoli vahvistuu ja ammunnassa tarvitaan kestävät hermot. Säännötkin muistuvat helpommin, kun ne opetellaan jo nuorena.

Harrastetaanko kilpa-ammuntaa ryhmässä, ja kuinka kauan siihen menee aikaa?

– Kilpa-ammunta on pääosin yksilölaji, mutta seurat voivat esimerkiksi kisoihin perustaa joukkueen. Joukkueen jokaisella jäsenellä on kuitenkin oma panoksensa, eikä se tarkoita samanlaista joukkuetta kuin vaikka jalkapallossa tai koripallossa. Harjoitusmäärä on ihan oma päätös, mutta kilpatasolla harjoituksia voi olla 5 kertaa viikossa.

Mikä on parasta kilpa-ammunnassa?

– Pidän siitä, että vaikka ammunta on yksilölaji, radalla on yleensä aina joku toinen ampuja. Ikinä ei ole yksin, ja vaikka toinen ei olisi saman ikäinen, aina löytyy jotain yhteistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?