Ville Haapasalon hatsapurivaunu kävi Epilässä: ”Tampere ei ole Suomen hatsapuripääkaupunki” - Moro - Aamulehti

Ville Haapasalon hatsapurivaunu kävi Epilässä: ”Tampere ei ole Suomen hatsapuripääkaupunki”

Ensi kesäksi Haapasalo aikoo laajentaa Järvi-Suomessa jopa kymmenillä uusilla myyntipisteillä.

Aki Viljasalo myi Haapasalon vaunussa K-Market Winterinmutkassa. Yleensä hatsapurit löytyvät K-ketjun myymälöiden yhteydestä.

5.2. 13:05

Moro, Epilä

Koronavuoden pikaruokailmiöksi noussut hatsapurivaunu kävi Epilässä ja myi K-Market Winterinmutkassa viisi päivää georgialaisia juustopiiraita.

Nykyisin jo 20 hengen yritys on näyttelijä Ville Haapasalon omistama ja se sai alkunsa viime keväänä koronan vietyä Haapasalon päätyön eli näyttelemisen.

Haapasalo oli tiistaina Epilässä myymässä hatsapureja, mutta loppuviikon kioskia hoiti Aki Viljasalo.

Juustoinen hatsapuri tuoksuu hyvältä ja on parhaimmillaan uunituoreena.

– Tällä hetkellä K-kauppojen parkkipaikkoja kiertää ympäri Suomen kolme vaunua. Ensi kesäksi on kuitenkin suunnitteilla iso laajennus, sillä Järvi-Suomen kuntiin on tarkoitus perustaa 8–15 kiinteää myyntipistettä ja 5–8 uutta kärryä, Viljasalo paljasti.

Tiistaina Ville Haapasalo oli itse Epilässä, mutta loppuviikoksi hän lähti muihin töihin.

– Ville kyllä pyrkii olemaan kaikkien kärryjen mukana ainakin osan ajasta. Esimerkiksi ensi tiistaina aloitamme Loimaalla ja hän tulee sinne mukaan.

Puumalassa jono kuin Tampereella

Viime kesänä Haapasalo avasi Puumalaan eli kesämökkipitäjäänsä ensimmäisen Haapasalon hatsapurin. Jonoa oli kuin Tampereen Keskustorilla ensimmäisten ruokatorien aikaan kun ranskalaiset saapuivat kaupunkiin liikkuvan patonkileipomonsa kanssa.

Ensi kesänä hatsapuri saattaa olla tuttu kymmenillä uusilla paikkakunnilla, jos laajentuminen toteutuu. Epilän myyntipiste sulkeutuu lauantaina kello 18.

– Tällä hetkellä työntekijöitä on 20, joista osa myy, osa valmistaa hatsapureja omassa leipomossa ja osa hoitaa taustatehtäviä, Viljasalo selvittää.

Epilässä ei ollut Puumalan kaltaisia jonoja, mutta siitä huolimatta kaikki meni mitä Viljasalo ehti paistaa.

– Aikaisemmin Suomen hatsapuripääkaupunki oli Vihti, mutta nykyisin se taitaa olla Kouvola. Siellä myydään noin 1 000 hatsapuria päivässä.

– Täällä Epilässä menee 400–500 per päivi. Tampere ei siis ole Suomen hatsapuripääkaupunki.

Hatsapurivaunu löytyy Winterinmutkasta lauantaihin kello 18 saakka.

Hatsapuri tai khachapuri

Alun perin georgialainen juustotäytteinen piiras.

Alkuperästä ei ole varmuutta. Yhden teorian mukaan se on kehittynyt roomalaisten sotilaiden mukanaan tuomasta pizzan edeltäjästä. Euroopassa ei vielä tuohon aikaan ollut tomaatteja, joten pizzan alkumuoto on saattanut koostua leivästä ja juustosta hieman hatšapurin tapaan.

Vuonna 2009 järjestetyn kyselyn mukaan 88 prosenttia georgialaisista piti hatsapuria pizzaa parempana.

Georgian eri alueilla valmistetaan eri tyylisiä hatsapureja. Raaka-aineet vaihtelevat hieman tyylistä riippuen.

Pääraaka-aineet ovat jauhot, juusto, voi, kananmuna, maito ja hiiva. Taikina on jogurtti- tai hapankermapohjainen. Täytteeseen käytetään suolajuustoja, kananmunia ja voita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos