Kuvassa on ehkä kääpäorakas, joka on varsinkin vanhojen puistovaahteroiden lahottaja, mutta on sitä tavattu myös ainakin koivulta - Moro - Aamulehti

Kuvassa on ehkä kääpäorakas, joka on varsinkin vanhojen puistovaahteroiden lahottaja, mutta on sitä tavattu myös ainakin koivulta

Luontotohtori vastaa: Kääpäorakas kasvaa usein heikentyneessä tai osin lahonneessa puussa aika korkealla, mutta voi se kasvaa kannossakin. Vanhemmiten tämä orakas haisee aika tympeälle.

Sieni on jokin orakas, joilla alapinta on piikikäs.

5.2. 5:45

Moro, Vapriikki

Sieniaikaan on jonkin verran aikaa, mutta tässä kysymys viime syksyltä. Lisää kysymyksiä voi lähettää kuvan kera: moro@aamulehti.fi -sähköpostiin.

Lukija kysyy: Mikähän sieni on kyseessä? Emme löytäneet mistään tietoa. Sieni on varreton ja kasvoi lehtipuun kannon päällä. Se on vaalea ja piikikäs niin ylä- kuin alapuoleltakin.

Innokas sienestäjä

Luontotohtori vastaa: Sieni on jokin orakas, joilla alapinta on piikikäs. Tämän sienen ulkonäkö, vaalea väri, rosoinen yläpinta ja kasvupaikka puoltavat vahvasti kääpäorakasta. Se on varsinkin vanhojen puistovaahteroiden lahottaja, mutta on sitä tavattu myös ainakin koivulta. Ulkomailla sen tiedetään lahottavan myös muita puita kuten lehmusta ja pyökkiä. Kääpäorakas kasvaa usein heikentyneessä tai osin lahonneessa puussa aika korkealla, mutta voi se kasvaa kannossakin. Vanhemmiten tämä orakas haisee aika tympeälle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: