Moron meirän kekkerit Klubilla: Professori Martti Häikiö ja filosofian tohtori Tuomas Hoppu alustivat Tarton rauhasta - Moro - Aamulehti

Moron meirän kekkerit Klubilla: Professori Martti Häikiö ja filosofian tohtori Tuomas Hoppu alustivat Tarton rauhasta

4.2. 2:45

Koska juhlat olivat ja missä? Tampereen Suomalaisen Klubin Maanpuolustuskerho ja Vapaussodan Tampereen Seudun Perinneyhdistys järjestivät 15.10.2020 Klubilla seminaarin, jossa käsiteltiin Vapaussotamme vuosien tapahtumia ja sodan päätteeksi solmittua Tarton rauhaa.

Mitä te juhlitte? Sata vuotta sitten lokakuussa 1920 solmittiin Tartossa rauha Suomen ja Neuvosto-Venäjän välillä. Sopimus astui voimaa 1.1.1921. Pitkään jatkunut sotatila päättyi ja kolme vuotta aiemmin itsenäistyneen Suomen itäraja määriteltiin ensimmäistä kertaa. Siinä olisi aineksia suurempaankin juhlaan.

Oliko ohjelmaakin? Marskin salissa järjestetyssä seminaarissa alustajina toimivat professori Martti Häikiö ja fil. tohtori Tuomas Hoppu. Tarton rauhan lisäksi he käsittelivät laajemminkin Suomen itsenäistymisen aikoja ja Vapaussotaamme.

Mistä siellä puhuttiin? Puhuttiin sata vuotta sitten solmitun rauhan merkityksestä ja myös noiden aikojen vaikuttajahenkilöiden historiasta. Vaikka sota on julmaa, niin onneksi isämme ovat taistelleet ja taistellen turvanneet maamme itsenäisyyden.

Säilyikö sopu? Sovussa käsiteltiin sodan ja rauhan asioita.

Kuka raportoi? Markku Rauhalahti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: