Montako näyttöä Areenan seiniin tulee? - Moro - Aamulehti

Montako näyttöä Areenan seiniin tulee?

Ratapihankadun puolella on meneillään kokeilu.

Areenan Ratapihankadun puoleisella seinällä kokeillaan kahta näyttöä, jotka näkyvät kuvan keskellä nosturin vasemmalla puolella.

5.2. 11:00

Moro, Ratapihankatu

Uutta Areenaa rakennetaan täyttä vauhtia junaradan päälle. Havainnekuvissa myös rakennuksen ulkoseiniä on otettu näyttävästi käyttöön valtavien näyttöjen avulla. Myös sisäpuolelle tulee lukuisia erikokoisia näyttöjä.

Joitakin näyttöjä on nyt kokeiltu Ratapihankadun puolella seinustalla, jossa roikkui yksi neliön mallinen näyttö ja selkeästi sitä isompi verkkomainen suorakaiteen muotoinen näyttö.

Areenan oman lupauksen mukaan joulukuussa 2021 valmistuva elämyskeskus on harvinaisuus koko Euroopassa. Jopa 15 000 katsojapaikkaa tarjoava areena, huippuluokan hotelli, kansainvälinen kasino, laajat konferenssi- ja kokouspalvelut sekä lukuisat ravintolat nivoutuvat yhteen myös ennennäkemättömänä digitaalisena kokemuksena.

Uros Live -areenan digitaalisen liiketoiminnan päällikkö Jussi Maaniity vastaa kysymyksiin.

– Tutkimme vaihtoehtoja. Näyttötoimittajan valinnan jälkeen kerromme koot ja muut yksityiskohdat yhteistyössä valitun kumppanin kanssa.

Mitä näyttöjä Ratapihankadun puolella nyt näkyy?

– Seinustalle ripustetut näytöt eivät ole lopullisessa muodossaan eivätkä lopullisessa sijoituspaikassaan. Kyse on eri valmistajien esittelykappaleista. Arvioimme tämän avulla erilaisia ratkaisuja.

Mitä nyt testataan?

– Merkittäviä tekijöitä valintaan ovat teknologian toimivuus tarkoitukseensa sekä ratkaisun kestävyys. Pääsemme tämän avulla muotoilemaan eri valmistajille tarpeitamme. Meille on erittäin tärkeää saada paras saatavilla oleva teknologinen ratkaisu käyttöömme.

Jäävätkö näytöt näille paikoille rakennuksen valmistuessa?

– Eivät jää, koska testinäytöt tulevat poistumaan, kun olemme saaneet kerättyä tarvittavan määrän tietoa.

Areenan tulevaa näyttötekniikkaa kokeillaan Ratapihankadun seinustalla.

Mikä on isoin areenan ulkopuolelle tuleva näyttö?

– Koitamme toteuttaa alkuperäistä arkkitehdin suunnitelmaa mahdollisimman hyvin. Alkuperäisissä suunnitelmissa isoja näyttöjä oli määritelty areenan etelä- ja pohjoispäätyihin.

– Etelän puolella arkkitehdin näkemyksen mukaan näyttö sijaitsee Uros Live -areenan yläosassa, pohjoispäädyssä sisäänkäynnin yläpuolella.

Montako näyttöä areenan ulkoseiniin tulee ja niiden sijainti?

– Tästä ei ole vielä lopullista tietoa. Näyttöjen sijainnit tulevat pääpiirteisesti olemaan areenan sisäänkäyntien ja kulkuväylien yhteydessä.

Entä sisäpuolella suurin näyttö?

– Areenan katsomosta näkyy kokonaiselämys. Olemme toteuttamassa esitystekniikan ratkaisua siten, että emme erottele yksittäistä näyttöä. Median esittäminen on toteutettavissa niin, että kokonaiskuva rakennetaan usean erilaisen näyttöpinnan avulla.

Montako yleisölle suunnattua näyttöä areenaan kaikkiaan tulee sisälle?

– Erilaisia näyttömoduuleja areenalle on tulossa useita satoja. Osa näytöistä käytetään opastukseen, osa mainontaan ja osa rakentamaan elämystä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos