Kun somessa julkaistaan kuva Keskustorista, tuttu lausahdus ilmestyy kommenttikenttään lähes varmasti – Nyt Tampereen kiistellystä Viistokadusta ilmestyy kirja

Sekä Johanna Sinisalo että Anni Nupponen ovat varmoja, että Viistokatu-kirja kiinnostaa laajemminkin kuin Tampereella. Spekulatiivinen fiktio voi ottaa aiheekseen vaikka kuinka pienen ja pikkuruisen paikallisen kohteen ja kuvitella siitä mitä vain.

Johanna Sinisalo ja Anni Nupponen näyttävät, että tuosta se Viistokatu meni. Edelleenkin Keskustorilla on kivetty väylä siinä, mistä kuljettiin jo 1500-luvulla. Ei Viistokatu ole täysin kadonnut sen paremmin mielistä kuin katukuvasta, sillä sen paikalla on Keskutorin pinnassa kiveys, jota pitkin oikaistaan kävellen, kun suunta on teatterinkulmalta Kauppakadulle. Johanna Sinisalo ja Anni Nupponen ovat mukana novelliantologian kirjoittajakunnassa.

22.1.2021 17:00 | Päivitetty 23.1.2021 15:54

Moro, Viistokatu

”Viistokatu takaisin” on Tampereella kestovitsi. Toiset ovat sen kanssa kyllä ihan tosissaan. Heitä ehkä voisi luonnehtia autokansaksi, joka haluaisi, että kaikki olisi kuin ennen ja Stockan eteen saisi Hämeenkadulla parkkeerata ilmaiseksi kulkupelinsä. Tosin siinä Stockan edessä ei ennenkään ollut parkkipaikkoja.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut