Moron pääkirjoitus: Ruokakassikeräyksen tavoite oli 100 000 euroa, pienyrittäjien ja lapsiperheiden auttamiseen tuli peräti 230 000 euroa - Moro - Aamulehti

Moron pääkirjoitus: Ruokakassikeräyksen tavoite oli 100 000 euroa, pienyrittäjien ja lapsiperheiden auttamiseen tuli peräti 230 000 euroa

13.1. 13:00 | Päivitetty 13.1. 13:19

Täytyy myöntää, että nielaisin kaksi kertaa loppukesästä kun Tampereen ev. lut. seurakunnat pyysi pikaisesti apua uuden ruokakeräyksen järjestämiseksi. Koronan vuoksi erityisesti pienyrittäjien ja lapsiperheiden määrä oli jatkanut kasvuaan ruokajonoissa ja avustuskassan pohja uhkasi jälleen paljastua.

Keväällä järjestetty hätäkeräys oli juuri päättynyt ja muutamassa viikossa saatiin kasaan 70000 euroa.

Uuden ruokakassikeräyksen tavoite nostettiin 100000 euroon, joka kuulosti kunnianhimoiselta juuri päättyneen ensimmäisen keräyksen vuoksi.

Täytyy rehellisesti todeta, että en ole milloinkaan aikaisemmin tuntenut yhtä voimakasta yhteisvastuuta. Nyt koko operaation lopputulos on selvillä ja keräystulos oli huimat 230000 euroa!

Summa vetää nöyräksi, sillä keräykseen lähtivät mukaan niin yksittäiset kaupunkilaiset, jotka halusivat jakaa vähästään vielä huonommassa asemassa oleville kuin myös tamperelaiset suuryritykset, jotka ohjasivat keräykseen jopa kymmeniä tuhansia euroja.

Yhteensä viime vuoden aikana ev. lut. seurakunnat ja Moro-lehti keräsivät ruoka-apuun noin 300000 euroa, josta Ruokapankin laskelmien mukaan on käytetty nyt kolmannes.

Pahin avun tarve saattaa ikävä kyllä olla vasta edessä, sillä keväälle odotetaan muun muassa massiivista konkurssiaaltoa. Rokotuksetkin etenevät niin hitaasti, että paluuta normaaliin elämään joudutaan odottamaan vielä pitkään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?