Tavoitteena oli 1 000 paria villasukkia Tampereen vanhuksille – tulikin valtava villasukkavuori: ”Sukkia, lapasia ja kaulaliinoja tehtiin 3 835” - Moro - Aamulehti

Tavoitteena oli 1 000 paria villasukkia Tampereen vanhuksille – tulikin valtava villasukkavuori: ”Sukkia, lapasia ja kaulaliinoja tehtiin 3 835”

Tamperemission Sukkia suurella sydämellä -kampanjan suurin lahjoitus yhdeltä kutojalta oli 120 paria sukkia.

Hoito- ja hoivapuolen päällikkö Marjut Lindell otti Koukkuniemessä vastaan Tamperemisson kansalaistoiminnan tuottajan Mia Walleniuksen tuomat sukkakassit.­

18.12.2020 16:05

Moro, Koukkuniemi

Vuosi sitten Tamperemission jouluiseenvillasukkakeräykseen tuli 700 paria sukkia. Tänä vuonna tavoite oli 1 000 paria, mutta lopputulos oli kaikille yllätys.

3 835!

Moro-lehti kertoi joulun alla Tamperemission ja Tullintorin kauppakeskuksen kampanjasta ja haastoi tamperelaiset kutomaan sukkia ja lapasia tamperelaisille vanhuksille ja lapsiperheille.

Kampanjan tavoite täyttyikin lähes nelinkertaisesti ja nyt lämmintä riittää monille yhteistyökumppaneille jaettavaksi.

Nämä huovutetut töppöset ovat vieneet tekijältä aikaa.­

– Suurin osa oli villasukkia. Koot vaihtelivat vauvasta vaariin. Mutta oli mukana myös lapasia, kaulaliinoja ja yksi villapaitakin. Lisäksi keräykseen oli tehty todella aikaa vieviä ja todella taidokkaasti tehtyjä huovutettuja töppösiä, kiitteli Tamperemission kansalaistoiminnan tuottaja Mia Wallenius.

Oman lastinsa ovat jo saaneet Hope, Tampereen Ensi- ja turvakoti ry Puhuri, Annalan päiväkoti ja Itu-perhetyö.

– Mukana oli tietysti Tapparan ja Ilveksen värein kudottuja sukkia, mutta olipa mukaan tullut myös Porin Ässien värit.

Katoava taito

Suurin yksittäinen lahjoitus yhdeltä kutojalta oli 120 paria sukkia.

Wallenius arvelee, että myös korona saattoi osaltaan vauhdittaa kampanjaa, sillä kaupunkilaiset halusivat osallistua yhteiseen hyvään ja lisäksi heillä saattoi olla nyt ylimääräistä aikaa.

Mukana oli myös Tapparan värejä, mutta toki myös Ilves-sukkia.­

– Villatuotteet on otettu kiitollisena vastaan. Saattaa olla niin, että tämä käsityötaito on vähitellen katoamassa, mutta villatuotteita kyllä käytetään mieluusti.

Tamperelaisyritykset halusivat myös lahjoittaa keräykseen rahaa, vaikka sitä ei ensisijaisesti kerättykään. Yhteensä rahaa tuli 2 225 euroa.

Laaja jakelu

Mia Wallenius vei suurimman osan eli valtavan villasukkavuoren Koukkuniemen vanhainkotiin, jossa sen otti vastaan hoito- ja hoivapuolen päällikkö Marjut Lindell.

– Sukkia on nyt niin paljon, että voimme jakaa niitä muihin yksiköihin sekä kotihoidon piirissä oleville vanhuksille.

– Lämpimät sukat ovat monelle tärkeä lahja, sillä kaikilla ei enää ole omia tuttavia tai sukulaisia, jotka jollakin tavalla muistaisivat jouluna.

Moro-lehden lisäksi yhteystyössä olivat mukana Tullintorin kauppakeskus ja siellä toimivat K-market, Tunnelin kenkä, Sukkamyymälä ja Speci sekä K-Supermarket Westeri, Taito-Pirkanmaan eri toimipisteet ja Kaukajärven kirjasto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?