Moron pääkirjoitus - Moro - Aamulehti

Moron pääkirjoitus: Tampereen kiekkokulttuuri saa nyt näkyä ja kuulua

17.12.2020 11:00

Kuopiossa kaupungin kädenojennus asukkailleen johti ikävään tilanteeseen, kun uudella isolla tekojääkentällä mailalliset luistelijat haistattivat pitkät kentänhoitajille.

Ääliömäinen pullistelu meni niin pitkälle, että kentälle oli palkattava vartijoita pitämään pahimmat kukkoilijat kurissa.

Mitä Kuopiossa siis lehtitietojen mukaan tapahtui? Alkuun mailaporukan hölmöimmät pelailivat kiekoillaan myös alueilla, joissa se oli turvallisuuden takia kielletty. Sen jälkeen uho kasvoi ja alettiin vähät välittää kentälle jaetuista käyttövuoroista. Samoin kentän huoltotaukojen ajaksi olisi pitänyt mennä sivuun, mutta sehän ei tälle porukalle sopinut. Osa mailallisista ei poistunut kentältä, vaikka kentänhoitajat kuinka ohjeistivat. Haistateltiin ja pullisteltiin niin, että lopulta tarvittiin paikalle vartijoita.

Tietenkin näin huonosti käyttäytyi vain pieni osa mailallisista, mutta valtakunnallinen kohu oli valmis. Hieno asia tahriintui pitkäksi aikaa

Tampereella Sorsapuiston uudella tekojäällä on sujunut Kuopiota paremmin, muttei pelkästään auvoisesti. Ohjeita ja neuvoja on matkan varrella täsmennetty ja lähiaikoina kentänhoitajat saavat neonkeltaiset takit, jotta erottuvat paremmin.

Tampere on kiekkoilun kehto Suomessa ja täällä on hieno kiekkokulttuuri. Nyt jokainen kävijä voi muista nämä juuret ja ottaa toiset huomioon, vaikka ruuhkaista onkin. Ei pilata kolmen miljoonan investointia tottelemattomuudella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos