Keskustorin joulukuusi Moron äänetyksessä - Moro - Aamulehti

Kuusiäänestyksessä tuli murskavoitto: Milloinkaan aikaisemmin Tampereen Keskustorin joulukuusi ei ole ollut näin ylivoimainen

Uusien lisälamppujen valaisema Keskustorin kaunotar sai suitsutusta lumoavasta kauneudesta.

Tässä kuvassa Keskustorin kuusta ei vielä ole täydennetty uusilla lampuilla. Moron kuusiäänestyksessä se ei haitannut.

17.12.2020 8:00 | Päivitetty 17.12.2020 9:23

Moro, Keskustori

Moron perinteisessä joulukuusiäänestyksessä ei olisi voinut tulla paljon tätä selkeämpää tulosta. Tampereen Keskustorin kuusi pesi vastustajansa murskavoitolla: Tampereen kuusi sai peräti 93 prosenttia äänistä.

Milloinkaan aikaisemmin ei Keskustorin kuuri ole ollut näin ylivoimainen.

Kuusiäänestykseen osallistui 2 200 Moron lukijaa. Toiseksi tuli Turun kuusi, mutta näkymättömissä Keskustorin kuusen takana. Turun kuusi sai 6 prosenttia äänistä.

Tänä vuonna kisa oli harvinaisen epätasainen, sillä Helsingin Senaatintorin kuusta piti kauneimpana vain yksi prosentti äänestykseen osallistuneista.

”Ei varaa selittelyille”

Tampereen kuusi keräsi myös runsaasti myönteistä kommentointia Moron netissä. Tässä joitakin esimerkkejä kommenteista.

– Olen nuo Keskustorin kuuset nähnyt vuosikymmenten aikana. Mielipiteeni mukaan niistä on kaunein koskaan tämä nykyinen kuusi. Nuo kaksi verrokkia kilpailevat vähän niin kuin eri eli B-sarjassa, totesi nimimerkki Ilmaei.

Nimimerkki Sartsa kommentoi, että ”Ny om miätitty, kertakaikkiaan hianoin on Tampereen joulupuu. Ernomasen komee yksilö.”

– Tampereen kuusi on ylivoimaisesti paras, koska se on sekä sisäisesti (äitivainaan muisto) että ulkoisesti kaunis, totesi nimimerkki Unohtumaton.

– Tampereen kuusi on omalla tasollaan eli ylivoimaisesti komein, ei jätä selittelyille varaa, päätti nimimerkki Patu 46.

Muitakin kommentoitiin

Joitakin kommentteja kertyi myös Turun ja Helsingin kuusille.

– Tänä vuonna Turun kuusi on todellinen rotuyksilö, erityisen muhkea, joten rakkaaseen Turkuun se ääni lähtee jälleen, ilmoitti nimimerkki A.

Nimimerkki Roki tiivisti koko kisan ennustemaisesti:

– Hesan kuusesta linnut lentää oksien välistä. Ison kirkon edessä se näyttää tuiki pieneltä. Turkulaiset ovat petranneet, mutta jotain siitä puuttuu. Tampereen kuusi on lumoavan kaunis, tuuhea jne. Siis vie voiton tuomariäänin 3–0 !

Palkinnot arvottiin

Äänestäjien kesken arvotun 200 euron lahjakorin Pirkanmaan osuuskauppaan voitti Topi Kangas. 100 euron lahjakortit arvottiin Milla Tornbergille ja Tuomo Mäcklinille. Voittajille on lähetetty sähköpostia.

Tampereen Keskustorin upea kuusi voitti Moron perinteisen äänestyksen murskaavalla ylivoimalla.

Turun kuusi on usein pistänyt hyvin kampoihin Tampereen kuuselle, mutta nyt Turku jäi kauas taakse. Toinen sija kuitenkin.

Helsingin Senaatintorin kuusi ei säväyttänyt ollenkaan Moron lukijaäänestyksessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos