Koronan vuoksi joulupukki soittaa videopuhelun lapsille - Moro - Aamulehti

Koronan vuoksi joulupukki soittaa videopuhelun lapsille: ”Pukkipuhelut on täysin varattu” – Videolla hän esittää joulutervehdyksen kaikille

Sami Viitala on monen toimen mies. SuperSam on tunnetuin hahmo, jonka työ on liikuttaa lapsia. Joulupukin videopuhelut ovat saaneet jo nyt tosi paljon kiitosta perheiltä. Varauksia on tullut Saksasta, Bahrainista, Usasta, Englannista ja Malesiasta asti.

Joulupukilla on monia apulaisia, sillä Korvatunturin punanuttu ei ehdi joka paikkaan. Tämä apuri soittaa lapsille joulupuheluita Whatsupilla.

17.12.2020 8:51

Moro, Korvatunturi

Joulupukki tarvitsee kovasti apupukkeja, sillä eihän Korvatunturilta ehdi ihan joka paikkaan.

Yksi apuri Sami Viitala asuu Siivikkalassa. Hänen kotiinsa on rakennettu joulunurkkaus, josta apupukki soittaa Whatsappilla videopuheluita lapsille.

Tämä on korona-aikaan sopiva ratkaisumalli, koska joulupukin kiertely kodista toiseen ei nyt oikein ole vaihtoehto.

– Aatonaattona 23. joulukuuta pukkipuhelut on täysin varattu. Jouluaaton jätän väliin, koska televisiossa on koko päivän punanuttu, joten lapsilta menisi uskottavuus. Jatkan tätä joulun jälkeenkin. Silloin voi jutella siitä, miten pukki ei päässyt tänä vuonna kyläilemään ja mitä lahjoja lapset ovat saaneet.

Vinkiksi perjantaina 18.12. on vielä vapaita aikoja, jos joku haluaa tätä palvelua käyttää. Sunnuntaina 20.12. on myös mahdollisuus, sillä Sami Viitala avasi tämän päivän varauksille.

Sami Viitala pukeutuu muutenkin roolihahmoihin. Tunnetuin on SuperSam. Muut ovat reservissä, mutta käytettävissä, jos joku haluaa.

– Valmistuin Varalasta lasten liikunnan ohjaajan ammattitutkinnosta vuonna 2015. Siitä lähtien olen liikuttanut lapsia. Se on mukavaa työtä. Päiväkodit ja koulut ovat työllistäjiäni.

Perhe luolissa

Siviilissä Sami Viitala on uusioperheen isä. Perheeseen kuuluvat Tiina-vaimo ja Tiinan pojat Jonne, 8, ja Valtteri, 11, sekä Minttu, 7, ja Pihla, 10.

SuperSamin vaatteet on tehnyt Tiina-vaimo.

– Hieman minua aluksi hirvitti, miten hassusti pukeutuneeseen hahmoon suhtaudutaan. Se on mennyt ohi.

SuperSam nimittäin hikoiluttaa myös aikuisia esimerkiksi polttareissa, tyky-päivillä, koulutuksissa, seikkailupäivillä ja syntymäpäivillä. Pääpaino on kuitenkin lapsissa.

Keikkaa on ollut viiden vuoden aikana Hangosta Ouluun, ei sentään Utsamoon asti.

SuperSamilla on takuulause: jos ei irtoa hymy eikä tule hiki, saa rahansa takaisin.

– Olen antanut takuun: jos ei hymyilytä eikä tule hiki, saa rahansa takaisin. Jännittävin hetki oli, kun vastassa oli 35 raavasta rakennusmiestä ja minä olin SuperSamina kohtaamassa joukkoa viitta hartioilla ja silmälappu päässä. Hyvin se meni. Palaute oli kiittävää.

Sami Viitala on koko ajan ollut yksityisyrittäjä. Korona vei kauppakeskusten joulupukkikeikat ja Särkänniemen tapahtumat, joissa hän olisi ollut töissä.

Sami Viitalan perhe on liikunnallinen. Paljon ulkoilutetaan Roki-koiraa, joka on viisi kuukautta vanha.

– Me laskettelemme ja hiihdämme. Pojat pelaavat sählyä ja jääkiekkoa. Yhdessä harrastamme kaikkea mahdollista. Lisäksi me olemme ”luolaperhe”, sillä matkustamme asuntoautolla ryömimään luoliin.

Työllä hyvää

Sami Viitala on tehnyt työllään hyvää sydänlapsien ja syöpälapsien eteen. Lukijoille hän on tuttu mies siitä, että hän hiihti hyväntekeväisyytenä Lumiukkona Pirkan hiihdon. Matka oli se 90 kilometriä, puku raskas ja pakkasta 24 astetta. Suoritus kesti kymmenen ja puoli tuntia.

– Istuin kylppärissä tunnin lämpiämässä.

Sami Viitala tekee mielellään hyväntekeväisyyttä.

– Rahaa minulla ei ole laittaa, mutta uhraan vaikka koko työpäivän, jos sillä voin olla avuksi.

Sami Viitala on monen hahmon hallitsija

Eri hahmovaihtoehtoja, esimerkiksi SuperSam, Lumiukko, Ankka, Hämähäkkimies tai Ninjakilpikonna.

Sami Viitala on perheenisä Ylöjärveltä. Hän valmistui lasten liikunnan ammattitutkintoon Varalan urheiluopistosta vuonna 2015. Tämän jälkeen hän on toiminut liikunta-alan yrittäjä.

Takana on jo yli 400 päiväkoti/kouluvierailua, lukuisia lasten synttärivierailuja sekä seikkailupäiviä/ seikkailusynttäreitä ja temppujumppien ohjauksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: