Moron luontotohtori - Moro - Aamulehti

Moron luontotohtori vastaa: Minkä rotevan hämähäkin Veli löysi Viholasta?

Veli näki Viholassa häijyn näköisen hämähäkin. Se kuuluu juoksuhämähäkkeihin, joka koostaan huolimatta ei ole ihmiselle vaarallinen.

Tämä hämähäkki kuuluu leijonahämähäkkeihin.

18.11.2020 19:00

Moro, Vapriikki

Moron Luontotohtori on Tampereen luonnontieteellisen museon amanuenssi Tomi Kumpulainen. Hän vastaa taas lukijoiden visaisiin luontokysymyksiin.

Luontotohtorin vastaanotolle pääsee lähettämällä sähköpostia ja valokuvan osoitteeseen moro@aamulehti.fi. Kuva on välttämätön sillä sitä tarvitaan lajin tunnistamiseen. Liitä mukaan myös mahdollisimman hyvä selostus tapauksestasi.

Lukija kysyy: Mikä on tämä häijyn näköinen hämähäkki, joka liikkui vikkelästi Nokialla Viholassa? Kokoa on noin 30 millimetriä.

Veli

Luontotohtori vastaa: Hämähäkki kuuluu juoksuhämähäkkien eli susihämähäkkien heimoon (Lycosidae) ja siellä leijonahämähäkkeihin. Sen tieteellinen nimi on Alopecosa inquilina. Juoksuhämähäkit eivät kudo lainkaan pyyntiverkkoa, vaan saalistavat maanpinnalla juosten. Saalis, yleensä jokin hyönteinen, siis juostaan kiinni ja syödään siinä paikalla. Osa lajeista on aika rotevia, mutta koostaan huolimatta ne eivät ole ihmiselle vaarallisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut