Oletko jo tutustunut Keskustorin uuteen helmeen? Arvotalosta tuli hieno tunnustus korjaussuunnitelijoille - Moro - Aamulehti

Oletko jo tutustunut Keskustorin uuteen helmeen? Arvotalosta tuli hieno tunnustus korjaussuunnitelijoille

Sama suunnittelutoimisto osallistui myös aikanaan Raatihuoneen julkisivukorjauksen suunnitteluun.

Näin komea uusi parveke on Kauppakadun puolella.

18.11.2020 15:00

Moro, Sandbergin talo

Keskustorin laidalla upeaksi remontoitu Sandbergin talo on yksi tamperelaisen suunnittelutoimiston A-Insinöörien kohteista.

Yhtiön Sisä-Suomen korjaussuunnittelun yksikkö on palkittu Julkisivuteko 2020 -tunnustuksella. Palkintoperusteluissa kiitettiin A-Insinöörien asukkaat huomioonottavaa kokonaispalvelua taloyhtiöille sekä tutkimus- ja kehitystyötä julkisivujen korjausrakentamisen parissa.

Yhtiö kertoo tiedottessaan, että kohteita ovat olleet esimerkiksi Hatanpään kartanon, Asunto Oy Kaupinpirtin, Asunto Oy Näsinamurin ja Asunto Oy Korkearinteen korjaushankkeet.

Monia hankkeista yhdistää se, että työ on tehty perusteellisesti kuntotutkimuksesta lähtien.

Syyskuussa Sandbergin talon remontti näytti tältä. Upea kulmatalo on jo paljastettu pressujen takaa, mutta Kauppakadulla työ vielä jatkui.

Pitkän työn lopputulos

Julkisivuyhdistys jakoi vuoden 2020 Julkisivuteko-tunnustukset toiminnasta, joka on merkittävällä tavalla edistänyt julkisivurakentamista Suomessa. A-Insinöörien korjaussuunnittelussa on 1990-luvulta lähtien kehitetty taloyhtiöille asukkaat huomioon ottavaa korjaushankepolkua kuntotutkimuksesta valmiiseen julkisivu- ja parvekekorjaukseen.

Julkisivuyhdistyksen 5.11.2020 Helsingissä jakama huomionosoitus on niin sanottu elämäntyöpalkinto.

– Palkinto on yhteisten ponnistusten ja pitkän kehitystyön lopputulos. Taloyhtiöiden maailma on erilainen verrattuna ammattikiinteistönomistajiin. Julkisivukorjaus on asukkaille ja taloyhtiön hallituksessa istuville ihmisille kerran elämässä -asia, ja se täytyy tässä työssä oivaltaa, yksikönjohtaja Mikko Tarri A-Insinööreistä sanoo yhtiön tiedotteessa.

– Olemme mukana jo, kun taloyhtiössä mietitään, että julkisivulle pitäisi tehdä jotain. Meidän tehtävämme on kirkastaa, miksi pitää korjata, mikä on riittävä korjausmenetelmä ja mitä hyötyä remontista on. Vaikeistakin hankkeista selvitään, kun tieto kulkee hyvin ja kaikki ymmärtävät mitä ollaan tekemässä ja miksi, suunnittelujohtaja Saija Varjonen sanoo tiedotteessa.

Aleksis Kiven kadun puolella rakennuksessa on runsaasti upeita yksityiskohtia.

Muitakin palkittiin

Julkisivuteko 2020 -tunnuksella arkkitehtuuri-sarjassa palkittiin Huttunen-Lipasti Arkkitehdit, joka on vuosien ajan suunnittelukohteissaan käyttänyt eri materiaalien ominaisuuksia laadukkaasti hyödyksi.

Tutkimus ja tekniikka -sarjassa palkittiin tekniikan tohtori, SAFA-arkkitehti Satu Huuhka, joka on pitkään tehnyt kansainvälisesti korkeatasoista korjausrakentamisen ja kiertotalouden tutkimusta Tampereen yliopiston arkkitehtuurin yksikössä.

Julkisivuyhdistys on jakanut Julkisivuteko-palkinnon aiemmin viisi kertaa, vuodesta 1997 lähtien. Tarkoituksena on kiinnittää huomiota hyvän julkisivun merkitykseen osana ihmisten elinympäristöä ja lisätä tietämystä laadukkaasta suunnittelusta ja rakentamisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut