Ruokakassikeräys sai ison potin rotareilta: Tamperelaisten lahjoituksilla järjestetään myös vähävaraisten itsenäisyyspäivän juhla Tammelantorilla - Moro - Aamulehti

Ruokakassikeräys sai ison potin rotareilta: Tamperelaisten lahjoituksilla järjestetään myös vähävaraisten itsenäisyyspäivän juhla Tammelantorilla

Jutussa on linkki keräyssivulle jos haluat osallistua lahjoituksella juhlan järjestämiseen.

Tampereen Ruokapankin koordinaattoori Marja Palkonen on järjestämässä vähävaraisten itsenäisyyspäivän juhlaa Tammelantorille. Se rahoitetaan keräysvaroin.

19.11.2020 10:00

Moro, Nekala

Tampereen ev. lut. seurakuntien ja Moro-lehden käynnistämä Ruokakassikeräys on jälleen saanut ison lahjoituksen. Tammer Nova - rotaryklubi on lahjoittanut varat 257 ruokakassiin.

Keräyksen kokonaissumma on kasvanut huiman suureksi ennätysvauhtia, sillä lehden painoon mennessä tilillä oli jo 161 471 euroa. Koko summa ei näy kampanjasivulla, sillä isommat lahjoitukset ohjautuvat Ruokapankille toisen tilin kautta.

Moro kertoi viime viikolla, että Tammelantorilla järjestetään vähävaraisten itsenäisyyspäivän juhla perjantaina 4.12. Ruokakassikeräyksen varoilla mahdollistetaan myös tämä tapahtuma.

Lue Moron juttu itsenäisyyspäivän juhlasta tästä.

Tammer Nova on tukenut keväästä alkaen Ruokakassikeräystä 5 140 eurolla.

Summa koostuu klubin hallituksen päätöksillä annetuista avustuksesta ja yksittäisten jäsenten lahjoituksista. Klubina Tammer Nova on myöntänyt ruokakassikeräykseen 2 000 euroa, jäsenten lahjoitusten määrä on 3 140 euroa. Keväällä jäsenlahjoituksia kertyi 2 000 euroa ja nyt syksyllä 1 140 euroa.

Muut klubit mukaan

Elintarvikeavun koordinaattori Marja Palkonen Ruokapankista kertoo, että rahasummalla saadaan runsaasti erilaisia tuotteita.

Kuiva ruokakassi sisältää muuttumattoman EU-tuotevalikoiman, mutta lahjoitusvaroilla kassiin saadaan täydentäviä tuotteita. Kylmätuotteita sisältäviä kasseja saadaan puolestaan monipuolisimmiksi proteiinipitoisilla tuotteilla.

Ruokapankin asiakkaat ovat toivoneet esimerkiksi kuivatuotteita, uht-maitoa, jauhelihaa, suihkusaippuaa ja wc-paperia. Joulun alla ruokakasseihin saadaan täydennystä kauppojen ylijäämäruoista.

Vaikka Tammer Novan varainhankinta ruokapankille on tällä erää päättynyt, klubi jatkaa yhteistyötä ev.lut. seurakuntien diakoniatyön kanssa. Jäsenet ovat lupautuneet vapaaehtoisiksi kuljettamaan ruoka-apua apua tarvitseville.

Tammer Nova haastaa Tampereen ja lähialueiden muut rotaryklubit tukemaan vähävaraisia perheitä, joiden määrä on merkittävästi kasvanut koronaepidemian pitkittyessä.

Marja Palkonen arvioi, että ruoka-apua hakevien määrä on tällä hetkellä 25–35 prosenttia korkeampi kuin pandemiaa edeltävänä aikana.

Tammer Novan rotaryklubi juhlii tänä toimintavuonna 25-vuotista taivaltaan osana rotaryjärjestöä.

Osallistu Ruokakassikeräykseen klikkaamalla tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos