Pysäköintimittareita vaihdetaan infotolppiin Tampereella - Moro - Aamulehti

Tampereella kadulle pysäköivät joutuvat opettelemaan uuden tavan – Infotolpalla ei voi enää maksaa kolikoilla

Katujen maksuautomaatteja vaihdetaan infotolppiin vanhentuneen tekniikan takia. Käteisellä voi maksaa parkkiajasta yhä harvemmassa paikassa.

Tampereen kaduilta poistetaan vanhentuneita pysäköinnin maksuautomaatteja. Osa korvataan tällaisilla infotolpilla, osa uusilla korttimaksuautomaateilla.

12.11.2020 9:00

Moro, Kauppakatu

Kuvassa on yksi Tampereen kadunvarsille asennettavista pysäköinnin infotolpista, joilla korvataan vanhentuneita ja poistettavia maksuautomaatteja.

Tämä uusi infotolppa on Kauppakadulla. Kaikkiaan tolppia asennetaan katujen varrelle noin 20 kappaletta.

– Infotolpassa on tiedot mobiilimaksamisen vaihtoehdoista, kartta lähimmälle maksuautomaatille ja Finnaparkin asiakaspalvelun yhteystiedot lisätietoja varten, kertoo operatiivinen johtaja Tami Koivuniemi Finnpark Oy:stä.

Mobiilimaksaminen tarkoittaa pysäköinnin maksamista kännykässä olevan pysäköintisovelluksen kautta. Tällaisia ovat Finnparkin oma Moovy sekä Parkman, Easypark ja eParking.

Uusilla infotolpilla neuvotaan mobiilimaksamiseen sekä reitti lähimmälle maksuautomaatille. Tolpalla ei voi maksaa.

Kolikoilla vain vähän

Automaatteja vaihdetaan infotolppiin, koska ne ovat käyttöikänsä päässä ja käytettävyydeltään ja toiminnaltaan vanhentuneita sekä Finnparkille kalliita käyttää.

– Nykyään lähimaksu on pakollinen ominaisuus korttimaksuautomaateissa, Koivuniemi selittää.

Kolmas syy infotolpille on pysäköintitilanteen muuttumien maksuautomaatin alueella. Pysäköintiruutuja on poistunut ja liikenneolot ovat muuttuneet. Kokonaan poistuvia maksupaikkoja on noin 30.

Näistä osa siirretään muille alueille.

– Osa poistuvista automaateista korvataan uusilla korttimaksuautomaateilla, jotka toimivat ajoneuvon rekisterinumeron perusteella. Käyttö on tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi, näyttö opastaa joka vaiheessa.

Käteisellä maksaminen pysäköinnissä vähenee koko ajan. Nykyään enää noin yksi pysäköinti kymmenestä maksetaan käteisellä. Uusia käteisautomaatteja ei enää asenneta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut