Vähävaraisille järjestetään itsenäisyyspäivän juhla Tammelantorilla –  Tarjolla on hernekeittoa ja kotiin saa kassin ruokaa

Mallia on otettu Helsingistä Veikko Hurstin Laupeudentyön kekkereistä.

Tampereella on koronasyksynä ihmetelty nopeasti pidentynyttä ruokajonoa.

Moro, Tammelantori

Tampereella otetaan mallia Veikko Hurstin aloittamista vähävaraisten itsenäisyyspäivän ja joulun juhlista.

Tammelantorilla järjestetään perjantaina 4.12. kello 13– 15 juhla, jossa jaetaan 450 annosta hernekeittoa ja 400 ruokakassia vähävaraisille kaupunkilaisille.

Juhlaa kokoavat Tampereen ev. lut. seurakuntien elintarvikeavun koordinaattori Marja Palkonen ja SPR:n Tampereen osaston toiminnanjohtaja Marjo Majlund.

Mistä ajatus Veikko Hurstin Laupeudentyön tapaisesta tilaisuudesta oikein tuli?

– Ruokajonot Tampereen keskustassa ovat näkyvä uusi ilmiö. Se herättää paljon tunteita niissä ihmisissä, jotka jonossa ovat apua noutamassa, mutta myös heissä, jotka katsovat jonoa sivusta seuraajina. SRR ja Ruokapankki haluavat itsenäisyyspäivän tapahtuman avulla madaltaa kynnystä ruoka-avun hakemiseen ja vähentää avun hakemiseen liittyvää häpeän leimaa.

– Köyhälläkin on oikeus itsenäisyyteen ja juhlaan. Suomen pääkaupunki ja Veikko Hursti ovat näyttäneet upeaa esimerkkiä. Me puuhanaiset koemme, että myös Tampere voisi mahdollistaa saman omille vähävaraisille kaupunkilaisilleen tässä koronan kurittamassa ajassa.

Miten ruokajonojen tilanne on muuttunut nyt syksyn aikana?

– Ruoka-avun tarve tällä hetkellä on noin neljänneksen suurempi kuin ennen koronaa. Kasvu näkyy erityisesti avoimissa jakopisteissä keskustan alueella.

Keille Tammelantorin tilaisuus on oikein tarkoitettu?

– Ruoka-avun tarpeessa oleville vähävaraisille tamperelaisille.

Helsingissä Sini Hursti jatkaa isoisänsä Veikko Hurstin ja isänsä Heikki Hurstin työtä vähävaraisten kaupunkilaisten auttamiseksi.

Jos joku yritys tai yksittäinen kaupunkilainen haluaa jollakin tavalla osallistua järjestelyihin niin keneen voi olla yhteydessä?

– Tapahtuman käytännön järjestelyt hoitaa SPR vapaaehtoiset ja Ruokapankki sekä Kierto-hanke. Halutessaan kaupunkilaiset voivat lahjoittaa varoja ruoka-apuun Tampereen ev.lut seurakuntayhtymän ruokakassikeräyksen tilille. Tapahtuman yhteyshenkilönä on toiminnanjohtaja Marjo Majlund, marjo.majlund@redcross.fi.

– Suosittelemme maskin käyttöä torilla. Koronatilanteen pahentuessa tapahtuma voidaan peruuttaa. Samana päivänä Otavalankadulla ei ole ruokakassien jakoa.

Voit osallistua Tampereen ev. lut. seurakuntien ruokakassikeräykseen tästä.

Tiatoo

Tammelantorin…ohjelma

Perjantaina 4.12. kello 13– 15.

Tervetulotoivotus.

Ilmainen hernekeittolounas, 450 annosta.

Ruokakassien jako 400 henkilölle.

Teemaan sopivaa musiikkia ja kohtaamista torilla.

Samana päivänä ei ole kassien jakoa Otavalankadulla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut