Tanssijoista valokuvanäyttely Finlaysonilla - Moro - Aamulehti

Jana Machackova-Oey tallentaa tarinoita, hetkiä ja tunteita, jotka hän havainnoi kameransa läpi

Kabanov Body Positive Tanssitehdas 50 täyttää vuotta. Sen kunniaksi on Finlaysonilla valokuvanäyttely, jonka kantava teema on kehopositiivisuus. ”Haluamme auttaa tyttöjä ja naisia kasvattamaan itseluottamusta.”

Tässä on yksi esimerkki balettikoulun 50-vuotisvalokuvanäyttelystä, joka on nyt esillä Finlaysonilla.

11.11.2020 19:28

Moro, Finlayson

Valokuvanäyttelyssä vanha Finlayson herää henkiin nykypäivän tanssivien tyttöjen ja naisten kuvissa.

Näyttelyn teema on kehopositiivisuus: ”Naiseus ei ole itsensä ajattelemista vähempänä. Naiseus on itsensä ajattelemista vähemmän. Kun mietit omaa identiteettiäsi, älä analysoi liikaa. Kuvastinkaan ei kerro sinulle muuta kuin ehkä, että Lumikki on maassa kaunein. Kun katsot peiliin, näet siellä kaikkea muuta. Näet virheitä, näet epäonnistumista, näet huonon hiuspäivän. Tärkeä kokemus on, että sinä et näe samaa mitä muut sinussa näkevät. Siksi sanon, että naiseus on itsensä analysointia vähemmän. Ihmiset eivät ole täydellisiä, mutta kaikkialla on kasvun ja itsensä toteuttamisen mahdollisuuksia.”

– Body positive harrastaminen on kantava teemamme, sanoo Irina Kabanov-Toivanen, joka on Tanssitehtaan omistaja ja toimitusjohtaja.

Valokuvaaja Jana Mackackova-Oey on ansioitunut tsekkiläisyntyinen freelance-valokuvaaja Tampereelta.

Tietä naisille

Kuten pumpuliplikat eli Finlaysonin tehtaan entisajan työntekijät ovat omalla esimerkillään tehneet tietä nykypäivän naisille.

– Tanssilla voi myös ottaa kantaa. Siksi aikuisten naisten tanssiryhmä on valinnut aiheekseen muovimeren. Emme ole tanssin ammattilaisia emmekä ympäristöaktivisteja, mutta taiteen tekemisen ja vaikuttamisen mahdollisuudet kuuluvat yhtä lailla meille.

Jokaisen valokuvanättelyn kuvan takaa löytyy tarina.

– Ei vain nuorena. Yhtä lailla viisikymppisellä on paljon odotettavaa. Meissä on voimaa, uskallusta, riemua ja menestymisen mahdollisuuksia.

Näyttelyssä on sata tarinaa.

Valokuvaajana on Jana Machackova-Oey. Hän on ansioitunut tsekkiläisyntyinen freelance-valokuvaaja Tampereelta. Hän on valmistunut Shanghain Condé Nast Centeristä muotikuvaajaksi. Jana työskentelee intuitiivisesti tallentaakseen tarinoita, hetkiä ja tunteita, jotka hän havainnoi kameransa läpi. Hänellä on taito löytää ihmisen karisma ja sisäinen kauneus kuviinsa.

Jana Machackova-Oeyllä on taito löytää ihmisen karisma ja sisäinen kauneus kuviinsa.

50-juhlavuoden valokuvanäyttely

Balettikoulu Kabanov Tanssitehtaan 50-juhlavuoden valokuvanäyttely, Finlaysonin alueen Vooningissa. Väinö Linnan aukio, Tampere, 10.11.–25.11.2020.

Avoinna ma–pe kello 11–17 ja la-su kello 12–16. Vapaa pääsy.

Valokuvaajana Jana Machackova-Oey.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut