Kulttuuriluotsin voi pyytää puhumaan korttelikerhoon tai asukaskokoontumiseen Tampereella – näin se toimii - Moro - Aamulehti

Kulttuuriluotsin voi pyytää puhumaan korttelikerhoon tai asukaskokoontumiseen Tampereella – näin se toimii

Luotsit ovat Tampereen kaupungin kouluttamia vapaaehtoisia, jotka lähtevät täysi-ikäisten henkilöiden seuraksi ja tueksi esimerkiksi kävelylenkille, metsäretkelle tai museoon

Pilvi Nissilä arvelee, että kulttuuriluotsipalvelua ei ole vielä löydetty kunnolla. Luotseja on riittävästi, mutta luotsattavista on pulaa.

18.11.2019 10:00

Moro

Tampereen kaupungin luotsitoiminta sai ilahduttavaa piristystä Moron taannoisesta jutusta, sillä tiedottaminen hyvästä palvelusta on monimutkaista.

– Voitte pyytää luotsin kertomaan toiminnasta esimerkiksi asukaskokoontumiseen tai ikäihmisten korttelikerhoon, vinkkaa museolehtori Pilvi Nissilä, joka koordinoi luotsitoimintaa.

Luotsit ovat Tampereen kaupungin kouluttamia vapaaehtoisia, jotka lähtevät täysi-ikäisten henkilöiden seuraksi ja tueksi esimerkiksi kävelylenkille, metsäretkelle tai museoon.

Lehtijutun ansiosta tuli sekä luotsauspyyntöjä että löytyi muutama uusi vapaaehtoinen luotsikin.

Yhteistyö vireillä

Juttu viritti myös yhteistyötä kaupungin sisällä, ja sote-puolen työntekijät ja luotsikoordinaattori tapaavat joulukuussa, jolloin suunnitellaan miten yhteistyötä luotsitoiminnan ja sote-puolen välillä voisi entisestään tiivistää.

– Omaishoitajien yhdistyksen kokoontumisissa on käyty kertomassa luotsitoiminnassa. Yhdistysten jäseninä eivät kaikki ole, eikä tapaamisiin tietysti kaikki pääse aina paikalle, joten sitä kautta ei tavoiteta kaikkia tarvitsijoita. Sote-puolella olisi paljon tekemistä, sillä luotsipalvelu voisi olla hyväksi esimerkiksi kotihoidon asiakkaille tai mielenterveyskuntoutujille.

– Luotsi on paikalla Keinupuiston lähitorilla noin kerran kuussa, Kuuselan lähitorilla joka toinen maanantai, Peurankallion lähitorilla joka toinen keskiviikko ja Tammelan lähitorilla joka toinen tiistai. Lähitoreilla saa tietoa luotsitoiminnasta ja voi sopia luotsauksesta suoraan kasvotusten paikalla olevan luotsin kanssa.

Luotsin seurassa pääsee maksutta tutustumaan kaupungin museoihin ja kaupungin kuntosaleihin sekä erikoishinnoin Tampere Filharmonian konsertteihin, ja elokuvateatteri Niagaraan. Luotsin varaaminen ei maksa asiakkaalle mitään.

Idean ydinsisältö on se, että kulttuuri kuuluu kaikille. Luotsipalvelulla ei ole ikärajaa, mutta alaikäisillä on oltava huoltaja mukanaan.

Näin tilaat luotsin

Luotsivälityksen sähköposti on luotsivaraus@tampere.fi ja puhelinnumero on 040 806 3910.

Luotsivälitys välittää kulttuuri-, liikunta- ja ympäristöluotseja. Puhelinpäivystys maanantaisin ja torstaisin kello 10–12.

Jos yksin lähteminen kulttuurin ja liikunnan pariin tuntuu tylsältä tai vaikealta, voit pyytää maksutta kaveriksi kulttuuri-, liikunta- ja ympäristöluotsia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut