1960-luvun Tamperetta elokuvissa - Moro - Aamulehti

Tiistai-iltana 2. huhtikuuta Metsossa katsotaan, miltä 1960-luvun Tampere näytti lyhytelokuvissa

Tapahtuma on samalla Matti Kassilan muistonäytös, häneltä nähdään kaksi ellua. Tilaisuus ei maksa mitään ja sinne ovat kaikki kaupunkilaiset tervetulleita.

Amurilaiset ry:llä on tiistaina 2. huhtikuuta 2019 Metsossa elokuva-ilta Tampere-aiheisista lyhytelokuvista. Muutkin kuin amurilaiset ovat tervetulleita. Tilaisuus on maksuton. Tämä kuva Amurista on peräisin Aamulehden kuva-arkistosta ja se on otettu 19.1.1982. Kuvassa on Osto ja Myynti Aitta, E. Ruuhilehto Puutarhakadulla.

1.4.2019 8:58

Moro

Amurilaiset katselevat 2. huhtikuuta kello 17 Metsossa 1960-luvun elokuvia Tampereesta. Muut ovat lämpimästi tervetulleita.

Tällä kertaa muistetaan myös Matti Kassilaa, Matti kuoli viime joulukuussa pari viikkoa ennen 95-vuotispäiväänsä. Matti Kassila ohjasi myös lyhytelokuvia, ja peräti kaksi Tampere-aiheista. Kassilan Kolmen kaupungin kasvot – Tampere-episodi (1962, kesto puoli tuntia) on yksi merkittävimmistä Tampere-dokumenteista, mitä on tehty. Suomi-Filmin kokoillan dokumenttielokuvassa Tampere-jakso on paras. Kassila itsekin oli intoa täynnä Tamperetta tehdessään. Se rakentuu Viidan Laten Moreenin alkulukuun ja Sinisalon Veikon esitykseen.

– Valitsin amurilaisille komeat lyhytkuvat. Tilaisuudessa esittelen ne ja kerron vähän Kassilan Matin muittenkin ellujen Tampere-yhteyksistä, sanoo Raimo Silius, joka on tamperelainen elokuva-asiantuntijuuden konkari.

Huhtikuun toisen päivän kaksi muuta lyhytelokuvaa ovat Risto Jarvan ja Jaakko Pakkasvirran: Tampere – Iloisen kesän kaupunki (1964, kesto 13 minuuttia) ja Matti Kassilan Tampere (1964, kesto 13 minuuttia).

Viime syyskuussa Amurilaiset ry:n elokuvaillassa katseltiin Tampereen 1950-lukua. Nyt on vuorossa seuraava vuosikymmen. Tampere-aiheisia elluja on paljon. Näitä elokuvatilaisuuksia on tarkoitus jatkaa. Tampereen syntymäpäivänä 1. lokakuuta on seuraava.

Tiistaina 2. huhtikuuta kello 17

Pääkirjasto Metson Lehmus-salissa (isoin tila, johon mahtuu150 henkeä katsojiksi) on kaikille kaupunkilaisille avoin ja ilmainen elokuvanäytös Tampere-aiheisista lyhytelokuvista.

Elokuvatapahtuman ajankohta on tiistai 2. huhtikuuta 2019 kello 17.

Mukana on elokuvaveteraani Raimo Silius kertomassa taustoja esitettävistä lyhytelokuvista ja Matti Kassilasta, jonka muistonäytös tilaisuus samalla on.

Tilaisuuden järjestää Amurilaiset ry, joka on 26-vuotias kaupunginosayhdistys.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos