Susanna Lyly dokumentoi koronaa: hätkähdyttävä kuvasarja - Moro - Aamulehti

Susanna Lyly alkoi kuvata yksinäisiä ihmisiä autioituneessa kaupungissa – Hätkähdyttävä kuvasarja Tampereelta tiivistää ainutlaatuisen tunnelman

Yksinäinen työtön nainen kattaa itselleen iltakahvit puistoon. 83-vuotias rouva on saanut koronasta tarpeekseen ja unohtaa torilla turvavälit. Valokuvaaja Susanna Lylyn kuvasarja syntyi korona-ajan alussa, kun hänen kalenterinsa tyhjeni yhtäkkiä.

Tämän valokuvan nimi on ”Huomenta Tammela”. Simo Frangénin tapa on käydä paljon ulkona niin kahviloissa kuin pubeissa. Tässä hän istuu yhden suosikkikahvilansa Aamuruskon edessä. Kuvassa voi nähdä odotuksen tunnelman, sillä Simo – kuten moni muukin - odottaa kivan kahvila- ja ravintolaelämän käynnistymistä.

21.5.2020 12:55 | Päivitetty 24.5.2020 10:39

Yksi aniharvoista Tampereen julkkiksista Simo Frangén kulkee kuvassa Pub Pikilinnan ohi. Se on hänen mielipaikkansa. Nyt se on koronan vuoksi kiinni.

Yksin asuva Simo viihtyy baareissa ja kahviloissa, ja kaipaa niitä kovasti.

– Minun tunnelmani on odottava. Minusta elämä on juhlaa. Nyt siitä puuttuu juhlaelementti, kun kaikki se kiva eli kahvila- ja ravintolaelämä on kielletty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: