Kauppakadun yrittäjä Sami Rinne on epätoivoinen kun liikkeen edessä on vaan monttu, eikä asialle tehdä mitään. - Moro - Aamulehti

Kauppakadun yrittäjä: ”Autojen karkottaminen on toiminut hyvin ja nyt ollaan ohjaamassa jalankulkijoitakin pois keskustan kivijalkaliikkeistä”

Sami Rinne kuvaa tilannetta näin. ”Yrittäjistä osa on epätoivoisia, osa on lähtenyt tai lähtemässä. Minun liikevaihtoni on pudonnut 20–30 prosenttia.”

Kauppakadun yrittäjä Sami Rinne otti tämän kuvan kuopasta viime viikon perjantaina.

2.10.2019 9:00 | Päivitetty 2.10.2019 10:11

Moro

Kauppakadun yrittäjä katseli viime viikolla kännykästään kuvaa montusta, joka kaivettiin suoraan hänen liikkeensä eteen 24. heinäkuuta.

– Kyseessä on kaukolämpöön liittyvä korjaus, jonka piti kestää elokuun loppuun saakka. Vuodesta ei kyllä mainittu mitään. Itse putkien ja venttiilien osalta homma saatiinkin kuntoon, mutta kuopan täyttäminen on nyt kestänyt melkein kuukauden eli katukiviä ei ole saatu paikoilleen. Jalankulku on tällä hetkellä estetty myös Kauppakadulta Metson kirjaston suuntaan, kertoo Sami Rinne.

Sami Rinne on Tuulensuun talon vuoden verran tuore kivijalkayrittäjä.

Tämä on Tampereen Paperin ja Taidevärin juhlavuosi. Liike on toiminut yhtäjaksoisesti 90 vuotta. Se oli kolmisenkymmentä vuotta yhdellä liikkeenharjoittajalla eli Ritva Vähäsellä ja ennen Samia siinä oli parin vuoden verran toinen pitäjä.

Yrittäjällä oli viim keväänä idea, että kuihtunutta Kauppakatua voisi virkistää sallimalla vartin pysäköinnin kiekolla.

”Osa on epätoivoisia”

– Nyt tilanne syksyn saapuessa on se, että yrittäjistä osa on epätoivoisia, osa on lähtenyt tai lähtemässä. Liikevaihto on omalla kohdallani pudonnut 20–30 prosenttia. Tämä on juuri se määrä, mistä itselle olisi mahdollisuus maksaa jonkinlaista palkkaa. Joidenkin mielestä yrittäjät ovat tietty hyvin rikkaita ja meillä on varaa. Itse toteaisin, että myyn liikkeen ensimmäiselle tällaisia laukovalle ihmiselle ihan mielelläni, sanoo Sami Rinne.

– Tässä herää kysymys, mitä tekee kaupunki ja sen johto. Näivetetäänkö Hämeenpuiston puolen liike-elämä lopullisesti? Ainakaan minkäänlaista tukea ei ole näkynyt yrittäjille puheista huolimatta.

– Toisten yrittäjien kanssa keskustellessa tulee selväksi, että autojen karkottaminen on toiminut hyvin ja nyt ollaan ohjaamassa jalankulkijoitakin pois keskustan kivijalkaliikkeistä. Yrittäjät eivät mielellään aiheesta keskustele negatiivisessa sävyssä, mutta tilanne on paha.

Tämän kuvan liikkeensä edustalta Sami Rinne otti heinäkuussa tänä vuonna.

– Ilmeisesti kaupunki jatkaa tekemättä mitään. Yrittäjät Suomessa ovat kuitenkin se kivijalka, joka verotuloja pitää yllä. Tästä me olemme hyvin tietoisia. Me keräämme varoja yhteiseen kassaan, mutta velvollisuuksien ohella ei paljoa yrittäjän elämää helpottavia tai tukevia asioita ole näköpiirissä.

Sami Rinne pitää Tampereen Paperi ja Taideväri -liikettä osoitteessa Kauppakatu 15.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut