Ullan grili myy seitanhampurilaista, koska TPV:n kannattajayhdistys sitä toivoi - Moro - Aamulehti

Vapiskaa vannoutuneet lihansyöjät – Tammelantorin Ullan grilli otti valikoimiinsa vegaanihampurilaisen

Sataprosenttisesti vegaanista burgeria toivoi Tampereen Pallo-Veikkojen kannattajayhdistys – Tällä kaudella TPV:n peleissä myydään myös vegemakkaraa.

Mikko Koikkalainen ja Jukka Peltokoski maistelivat uutuustuotetta. Hyvää oli.

9.5.2019 16:24

Moro, Tammelantori

Tammelantorin Ullan grilliä on totuttu pitämään lihansyöjien horjumattomana linnakkeena, mutta se ei pidä ihan paikkaansa.

Mustapapupihvillä on saanut jo vuosia hampurilaisen, ja nyt valikoimaa rikastuttaa seitanhamppari. Sataprosenttinen vegaaninen burgeri on yllättäen toivomusaloitteen toteutus.

Vapun jälkeen kylmänä aamuna näiden toivojien edustajat Mikko Koikkalainen ja Jukka Peltokoski maistelivat uutuutta. He havaitsivat sen hyväksi.

– Herkun kruunaa vegaaninen majoneesi. On hyvää, kehuu Jukka Peltokoski.

– Ananas sopii tähän hyvin, sanoo Mikko Koikkalainen.

Tammelan Voima on Tampereen Pallo-Veikkojen (TPV) kannattajayhdistys, jonka juuret ovat syvällä Tammelan kaupunginosan maaperässä. Näin on, koska TPV pelaa "kyläkentällä" Tammelan ytimessä. Olennaisesti siihen kuuluu olla työväenjoukkue.

Tämä proteiinipommi sopii sekä urheilijalle että penkkiurheilijalle. Tampereen Pallo-Veikkojen kannattajayhdistys toivoi vegehampurilaista Ullan grillin valikoimaan ja sai toiveensa toteutettua.

Kannattajissa vegaaneja

Mikko Koikkalainen nostaa esiin ehkä yllättävänkin tiedon jalkapallopiireistä.

– Meillä on kannattajissa sekä vegaaneja että kasvisyöjiä runsain mitoin. Ajattelemme tätä sekä eettisenä että ekologisena kysymyksenä. Tällä kaudella TPV:n peleissä myydään myös vegemakkaroita.

Sekä ottelujen vegemakkarat että seitanpihvit tulevat Vegemiltä. Jalkapalloharrastajat kehuvat sitä paikallisena menestystarinana. Vegem on juuri muuttanut Tesomalta Pirkkalan puolelle entiseen lihamakkaratehtaaseen ja laajentanut jälleen toimintaansa.

– Urheilun imagoon sopii se, että seitanpihvissä on runsaasti proteiinia, koska se on tehty vehnän proteiinista ja gram-jauhosta, joka on kikhernettä. Sopii sekä urheilijoille että penkkiurheilijoille, toteaa Jukka Peltokoski.

Ullan grilli tulouttaa vegehampurilaisten tuotosta roposia jalkapallon fanitoimintaan.

Ullan grillin pitäjällä Tanja Ketolalla on hyviä kokemuksia tilaustuotteista, joten totta kai hän toteutti vegaanihampurilaistoiveenkin.

Jonoa on, mutta se vetää

Ullan grillin pitäjällä Tanja Ketolalla on hyviä kokemuksia tilaustuotteista. Jo pitkään on ollut geokätkeilijöiden toiveesta PUGC-hampurilainen, ja sillä on hyvä menekki. Tanja on pitänyt Ullan grilliä seitsemän vuotta.

– Minä sain edeltäjältäni perinnöksi kanta-asiakaskunnan. Heidän vuokseen vanhat suosikit, kuten makkaraperunat ovat aina listalla. Se on tuhti annos, joten aikuinenkin saa ottaa lasten annoksen. En halua, että ruokaa menee hukkaan.

Kanta-asiakkaat eivät säitä pelkää, vaan tulevat uskollisesti torille.

Tammelan Voima sisältää valinnan mukaan yksi tai kaksi seitanpihviä. Lisukkeena on saatavissa höystöt kuin muihinkin hampurilaisiin.

Vegehampurilaiseen saa valintansa mukaan samoja höystöjä kuin muihinkin burgereihin.

Ullan grilli

Tammelantorin kesässä jono Ullan grillille on tuttu juttu. Töissä on vilkkaaseen aikaan neljä, joten jono kyllä vetää hyvin.

Kesällä grillin luukku avataan kello viisi, talvella kello kuusi. Nyt kun on uudet torisäännöt, voidaan pitää auki kello 18 asti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut