Tällaisia veneitä hylätään Tampereen rannoille – Osa päätyy ensi kevään suurhuutokauppaan - Moro - Aamulehti

Tällaisia veneitä hylätään Tampereen rannoille – osa päätyy ensi kevään suurhuutokauppaan, osa on valmiita kukkapenkiksi

Tampereen soutuvenerannoille jää joka vuosi kymmeniä veneitä, joille ei löydy omistajia. Jotkut myös hankkiutuvat veneestä eroon hylkäämällä sen.

Talvisäilytyspaikoille jää välillä suuriakin veneitä.

20.7.2019 6:00 | Päivitetty 22.7.2019 12:50

Moro, Tampereen rannat

Satamatoimistossa on tarkastettu soutuvenerantoja kesäkuun alusta lähtien. Huoltoryhmä hakee kesän aikana ylimääräiset veneet pois ja siivoaa samalla rantoja jätteistä.

Osa veneistä saa huutokaupassa uuden kodin, osa päätyy kukkapenkeiksi ja osa kaatopaikalle.

Satamatoimiston kesätyöntekijöiden työtehtäviin kuuluu olennaisena osana etsiä omistajia väärillä paikoilla oleville veneille.

Veneet, telat ja muut tarvikkeet unohtuvat asiakkailta usein rantaan, kun venepaikasta luovutaan. Hylkäämiselle on yhtä monia syitä kuin on hylättyjä veneitäkin. Joskus omistaja löytyykin, mutta veneen kohtalo ei enää kiinnosta.

Monet lasikuituveneet päätyvät huonokuntoisina kaatopaikalle.

Vanhoja puuveneitä halutaan pihoille koristeiksi ja kukkapenkeiksi.

Kaikki rannat tarkastetaan

Satamatoimiston Viljo Palonen ja Jenny Kovanen kiertävät kesän aikana tarkastamassa kaikki kaupungin soutuvenerannat.

– Enää ei ole montaa jäljellä. Olemme tarkastaneet jo kaikki muut, paitsi Teiskon ja Aitolahden rannat. Yhteensä veneitä haetaan rannoista useita kymmeniä.

– Yleisimpänä syynä takavarikoinnille on se, että vene on jätetty vapaana olevalle venepaikalle, eikä omistajaa löydy. Uusi asiakas taas haluaa tyhjän paikan käyttöönsä, jolloin tuntematon vene pitää hakea pois tieltä, nuoret kertovat.

Satamatoimiston kesätyöntekijät Viljo Palonen ja Jenny Kovanen hankkivat maatuneelle veneelle kuljetuksen pois rannasta.

Hyväkuntoiset yksilöt saavat huutokaupassa uuden kodin.

Veneet huutokaupataan

Rantojen kunnossapitoa hoitavat Pekka Lahtinen ja Veera Väisänen kertovat, että veneiden haun lisäksi rantojen yleiskuntoa kohennetaan muutenkin.

– Siivoamme rannoista muutakin sinne jäänyttä romua ja korjailemme soutuvenepaikkojen numerointia, joka on paikoin peittynyt maastoon.

Mikäli veneille ei löydetä omistajaa, ne päätyvät satamatoimiston järjestämään huutokauppaan, joka järjestetään keväällä 2020.

Mikäli omistajaa ei löydy, uponnutkin vene joutuu huutokauppaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: