Arboretumin parkki järjestyi - Moro - Aamulehti

Kävijöitä ärsyttänyt parkkiongelma on ratkaistu Arboretumissa Tampereella – Katso silti tarkkaan, mihin autosi pysäköit

Hatanpään Arboretumin pysäköinti herätti pari vuotta sitten kiivasta keskustelua. Silloin paikat oli rajattu kaupungin erikoisluvalla auton jättämiseen.

Nyt tavallinen kaupunkilainen voi pysäköidä Arboretumia lähimpänä olevalle hiekkakentälle kiekolla kolme tuntia. Tämä kaivattu muutos ongelmalliseksi koettuun tilanteeseen saatiin viime kesän lopulla.­

22.5.2020 8:05 | Päivitetty 23.5.2020 19:08

Moro, Hatanpää

Hatanpään arboretumin pysäköinti on nyt järkevöitynyt. Lähimmälle hiekkakentälle voi jättää auton kiekolla kolmeksi tunniksi.

Muutos parempaan tapahtui viime kesän lopuksi.

Hiekkakentän pysäköinti herätti pari vuotta sitten kiivasta keskustelua. Silloin paikat oli rajattu kaupungin erikoisluvalla auton jättämiseen.

Arboretumin kävijöitä tämä närästi. Etenkin koettiin hankalaksi se, että jos halusi tuoda iäkkäitä omaisiaan nauttimaan puistosta ja ruusuista, niin piti kävellä pitkä matka. Lähin sallittu pysäköintialue oli silloin purettujen kasvihuoneiden luona, lähempänä Hatanpään valtatietä.

Arboretumia lähimpänä olevalla hiekkakentällä on edelleen yksi rivi, johon ei kannata pysäköidä. Se on varattu edelleen lisäkilvellä Hatanpään kartanon vieraille, jotka saavat luvan kartanosta.

Tähän riviin ei kannata pysäköidä, jos ei ole vaadittua kartanon lupalappua.­

Kuuma peruna

Toimitukselle tuli silloin pari vuotta sitten runsaasti yhteydenottoja arboretumin kävijöiltä, jotka ovat kummastelleet sitä, että heille ei jäänyt hiekkakentällä enää yhtään paikkaa. Keskustelu on nyt tasaantunut, koska pulma on hellittänyt.

Hatanpään sairaalan lähellä oli yksinkertaisesti liian vähän parkkipaikkoja. Ongelma kosketti ihan kaikkia: arboretumin kävijöitä, sairaalan työntekijöitä ja potilaiden omaisia.

Hatanpään puistokujan eteläpuolinen isompi parkkialue on laajenemassa. Tämä helpottaa tilannetta, vaikka toki käyttäjiä on edelleen paljon.

Tämän isomman parkkialueen vierestä on purettu matala rakennus. Lähituntumaan rakennetaan useita kerrostaloja.

Kävijöitä ja parkkipaikan tarvitsijoita on viikollakin runsaasti. Viikonloppuisin Arboretumissa on vielä enemmän vierailijoita.­

Kävijöitä riittää

Näin korona-aikana Arboretumissa on tavallista enemmän kävijöitä, sillä omat lähimetsät alkavat jo kyllästyttää.

Kun ilmat lämpiävät ja kesä saapuu, kävijöiden määrää vielä varmaankin kasvaa. Joukkoliikenteen suosiminen on monelle hankalaa.

Hatanpäälle on hyvät kävely- ja pyörätiet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?