Värityskirja tekee tamperelaisille tuleville ekaluokkalaisille ammatteja tutuksi - Moro - Aamulehti

Ensi syksyn ekaluokkalainen tutustuu kotikaupunkiin ja sen elinkeinoelämään värittäen – värityskirja sai kansainvälistä tunnustusta

Pirteästi uudistunut värityskirja tarjoaa puuhaa ja virikkeitä ensi vuonna ekaluokan aloittaville tamperelaislapsille. Värityskirjan ideana on esitellä Tamperetta ja eri ammatteja paikallisten yritysten kautta.

Apulaispormestarin Johanna Loukaskorven kanssa otetussa kuvassa ovat Värityskirjan vuoden 2018 projektipäällikkö Pirita Ruokonen, kamarin vuoden 2018 puheenjohtaja Juha Herrainsilta sekä kamarin vuoden 2019 puheenjohtaja Mia Pohjanheimo.­

17.5.2019 18:32 | Päivitetty 20.5.2019 9:01

Moro

Jokainen esikoulun päättävä tamperelaislapsi pääsee tutustumaan kotikaupunkiin ja sen elinkeinoelämään värittäen.

Uutuusarvona viime vuoteen verrattuna värityskirjan visuaalinen ilme on uudistettu, ja kuvittajana toimi tänä vuonna Pekka Rahkonen. Lisäksi mukana on nyt uusia yrityksiä sekä uudenlaisia tehtäviä ja värityskuvia.

Kivaa ja opettavaistakin tekemistä kesälomalle.­

Tamperetta ja tamperelaista elinkeinoelämää lapsille tutuksi tekevä värityskirja toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017. Tänä vuonna menestystarina jatkuu.

Ammateista tuttuja pienille lapsille ovat esimerkiksi lääkäri, kaupan kassahenkilö ja bussikuski sekä läheisten ihmisten ammatit. Tammerkosken Nuorkauppakamari haluaa laajentaa lasten tietämien ammattien kirjoa ja elinkeinoelämän laajuutta. Tämäkin on oivallinen osa varhaiskasvatusta.

Tammerkosken Nuorkauppakamari toteuttaa Värityskirja-projektin yhteistyössä Tampereen kaupungin ja sen opetustoimen kanssa. Projektin tuotos on Tampereella esikoulunsa päättäville lapsille jaettava väritys- ja puuhakirja, josta lapset saavat mielekästä puuhaa kesälomalle.

Yritykset näkyvät värityskirjassa esimerkiksi yrityksen toimitaloon tai yrityksen toimintaan liittyvällä väritys- tai puuhakuvalla.

Värityskirja jaetaan keväällä jokaiselle tamperelaiselle esikoulunsa päättävälle lapselle, ja tätä kautta kirja päätyy yhteensä noin 2 000 kotiin. Kokonaispainoksen suuruus on 11 000 kappaletta.

Mia Pohjanheimo yhdessä Suomen nuorkauppakamareiden kansallisen puheenjohtajan Ellimaija Ahosen kanssa vastaanottamassa palkintoa.­

Kansainvälinen palkinto

Tampereella vapaaehtoisvoimin toteutetut värityskirja- ja liikenneturvallisuusprojektit palkittiin kansainvälisesti. Tammerkosken Nuorkauppakamari sai kansainvälistä tunnustusta toiminnastaan, kun JCI Euroopan kokouksessa Lyonissa Ranskassa palkittiin vuoden 2018 vaikuttavimpia projekteja, joilla on ollut tärkeä yhteiskunnallinen vaikutus globaaleihin tavoitteisiin.

Tammerkosken Nuorkauppakamarin tänä vuonna kolmatta kertaa toteutettu Värityskirja valittiin voittajaksi sarjassa Best Local Economic Development Program ja se pääsi myös kolmen parhaan joukkoon kategoriassa Most Outstanding Local Project.

Värityskirjan ideana on esitellä Tamperetta ja eri ammatteja paikallisten yritysten kautta. Se jaetaan esikoululaisille, kirjassa mukana oleville yrityksille sekä lastentautien poliklinikalle.

– Olemme todella iloisia, että Tampereen kaupunki oli tänäkin vuonna mahdollistamassa paikallisten yritysten kanssa värityskirjan toteuttamista. Tästä on tullut hieno eri tahoja yhteen tuova, yrittäjyyskasvatuksen tavoitteita edistävä ja yhteiskunnallisesti vaikuttava projekti, kertovat vuoden 2018 projektipäälliköt Pirita Ruokonen ja Markus Karppanen.

Huomaa Mut! - liikenneturvallisuusprojekti valittiin voittajaksi sarjassa Best Local Global Goals Project. Tempauksen tarkoituksena oli kiinnittää ihmisten huomio liikenneturvallisuuteen ja herättää keskustelua liikenneturvallisuudesta. Päivän aikana jaettiin 10 000 heijastinta.

– Liikenneturvallisuus korostuu erityisesti nyt, kun ratikkatyömaa on pitkään työn alla ja liikennejärjestelyt saattavat muuttua jopa päivittäin, kertoo projektipäällikkö Laura Riihentupa.

Tamperelaisille nuorkauppakamareille kansainvälinen menestys on tärkeä tunnustus vapaaehtoistyölle ja sen merkitykselle.

– Se kertoo laadukkaasta työstä ja siitä, että toimintamme tähtää globaalien tavoitteiden toteuttamiseen. Meillä on oikea suunta ja on hienoa, että kyseiset projektit saatiin toteutettua näin upeasti. Kiitos kuuluu erityisesti kumppaneille ja projektitiimeille, iloitsee Tammerkosken Nuorkauppakamarin toimintavuoden 2018 puheenjohtaja Juha Herrainsilta.

Palkinnot vastaanotti Lyonissa Tammerkosken Nuorkauppakamarin 2019 puheenjohtaja Mia Pohjanheimo yhdessä nuorkauppakamarien kansallisen puheenjohtajan Ellimaija Ahosen kanssa.

Tammerkosken Nuorkauppakamari on tamperelainen yhteiskunta- ja elinkeinoelämävaikuttaja, jonka muita projekteja ovat muun muassa nuorille suunnattu Liekeissä-tapahtuma, Joulupuu-keräys ja Tampere Business Meet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?