Reinikaisen isä Jussi Tuominen otti voiton Moro-lehden ja Free-näyttelijöiden yhdessä järjestämässä sketsikisassa. - Moro - Aamulehti

Konkarikäsikirjoittaja Jussi Tuominen osallistui sketsikisaan nimimerkillä ja otti voiton kirkkaasti

Voittajasketsi esitetään Ilonan päivän iltamissa 9. lokakuuta. Iltamista on suora lähetys sinä päivänä: aamulehti.fi/moro.

Käsikirjoittaja ja tuottaja Jussi Tuominen on kuvassa pamppunsa kanssa Tampereen Teatterin edustalla. Tämä käsikirjoittamisen konkari otti voiton sketsikisassa. Kuvan pampun Jussi Tuominen sai Neil Hardwickiltä Reinikaisen valmistujaiskaronkassa. Se on vanha brittipoliisin lyijysydämellä varustettu puupamppu (jostain 1800-1900 -lukujen vaihteesta). Pampun kyljessä on laatta, johon Neil on kaiverruttanut tekstin: "Jussille. Kiitoksia kärsivällisyydestä!"

2.10.2019 20:00

Moro

Käsikirjoittaja ja tuottaja Jussi Tuominen tuli sketsikisaan nimimerkin takaa ja otti voiton.

Jussi Tuominen tunnetaan Tankki täyteen ja Reinikainen -televisiosarjojen käsikirjoittajana.

– Haluaisin oikaista sitkeän virhetiedon. Minä en ole kirjoittanut Sisko ja sen veli -sarjaa, kuten kaikki kirjani lukeneet tietävät. Olin ideoimassa sitä, keksin nimenkin, mutta muuten se on täysin Neil Hardwickin kynästä, minä olin sarjan tuottaja, korjaa Jussi Tuominen.

– Jussi Tuomisen mystisen sähköpostiosoitteen voi kuulemma lukea alainsa paras. Sketsin nimi muuttui, se on Rukous 2033251-B4, kertoo Jannastiina Hakala, joka ohjaa Ilonan päivän iltamissa esitettävän voittajasketsin.

– Voittajasketsin oli hyvä kokonaisuus sisältäen paikallisväriä, ajankohtaisuutta, absurdia huumoria, siinä oli napakkaa dialogia, hyvä rytmi ja loppuratkaisu. Juuri sitä, mitä haettiin! kiittää Jannastiina Hakala.

Iltamat 9. lokakuuta

Tampereen freelance-näyttelijät ry:n Ilonan päivän Iltamien sketsikilpailuun saapui määräaikaan mennessä kaiken kaikkiaan 36 tekstiä 22 kirjoittajalta. Kirjoittajat olivat nähneet paljon vaivaa. Neljä kirjoittajaa oli intoutunut osallistumaan kolmella tekstillä. Tekstien sivumäärä lähenteli sataa.

Raati ilahtui tekstien määrästä tällä aikataululla. Tekstien aiheet olivat monenkirjavia, niin kuin tasokin. Teemoissa oli sketsille ominaisia asioita, kuten paikallisuus, ajankohtaiset aiheet ja ilmiöt - politiikkaa ja ympäristöasioita unohtamatta. Mustaa huumoria edusti teksti eutanasiasta. Jääkiekon ympärille oli yksi kirjoittaja sommitellut kolme varsin näppärää kokonaisuutta. Parisuhde-, perhe- ja lastenkasvatusasioita käsiteltiin monasti myös: Päiväkoti ja Tinder mainittu!

Usein näkökulma liittyi asian tai ilmiön ärsyttävyyteen. Tyylikeinoina oli monasti haastattelu, puhelinkeskustelu tai asiakaspalvelutilanne. Sanaleikkejä ja sananmuunnoksia esiintyi ja muutamassa tekstissä idea perustui koomisen ja normista poikkeavan hahmon ympärille -agenttejakin oli. Tampereen ja Turun murre löytyivät teksteistä, kirja- ja puhekielen lisäksi. Yksi teksti oli kirjoitettu lähes kokonaan englanniksi. Osan teksteistä raati koki, että ne olivat vahvasti enemmän videokameralle taipuvia kuin näyttämölle. Raati pohtii näitä tekstejä myöhäisempään käyttöön: josko niistä toimivimmat kuvattaiisiin jokin kaunis päivä videolle.

Sketsin ohjaaja Jannastiina Hakala toivoi kilpailujulistuksessa yllättäviä ja absurdeja tekstejä. Voittajateksti erottui joukosta edukseen ja täytti nämä toiveet.

Kuva on otettu Työväenmuseo Westaan työväentalolta. Tässä triptyykissä ovat: ensimmäinen kuva Minna Canth/Kikka Nurminen. Kuvan kaksi kuoro vasemmalta: Konsta Laakso, Pirkko Uitto, Jouko Enkelnotko, Laura Hänninen (haitari), Jorma Markkula, Sanna Majanlahti, Emilia Pokkinen. Kuvat ovat promokuvia, eivätkä vastaa esitystilannetta ja kokoonpanoja.

Tätä on luvassa

Ilonan päivän iltamasta ovat keskiviikkona 9. lokakuuta G Livelabissa Keskustorin laidalla.

Ilonan päivänä Tampereen freelance-näyttelijäyhdistys tarjoaa kuplivan iltama-cocktailin täynnä iloa, huumoria, kohtauksia ja musiikkia.

Lavalla heittäytyvät muun muassa Sanna Majanlahti ja Emilia Pokkinen, folk-lauluyhtye Joove, Anna Haukka, Karoliina Kudjoi sekä Leena Rousti. Myös Minna Canth (Kikka Nurminen) ja Fredrika Runeberg (Sirke Lääkkölä) kunnioittavat läsnäolollaan tilaisuutta. Konkarivartin ensimmäinen haastateltava on sädehtivä Inga Sulin.

Ilta saa ripauksen gaala-tunnelmaa, kun Vuoden Free -palkinnon saaja paljastetaan.

Aamulehden Moron kanssa yhteistyössä järjestettävän sketsikirjoituskilpailun voittajateksti nähdään valmiina esityksenä Jannastiina Hakalan ohjauksessa. Iltamista on suora lähetys aamulehti.fi/moro 9. lokakuuta.

Ohjelman jälkeen tanssilattialla on lupa pitää hupia.

Illan seremoniamestareina hääräävät Airi Ilmapiiri (Pirkko Uitto) ja Armas Aallontie (Jouko Enkelnotko).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut