Turkulaistaustainen MBakery on aloittanut Tampereella yhteistyössä Makutuotteen kanssa. - Moro - Aamulehti

Uusi leipomo aloittaa Tampereen kauppahallissa – turkulaisyrittäjä yllättää yhdistämällä peritamperelaisen herkun leivonnaisiin

MBakeryn ja Makutuotteen leipomuksia myydään kauppahallissa, missä Makutuote on pitänyt myymälää jo 65 vuotta. Mikko Hietala (vas.) toivoo, että hallissa päästään järjestämään pienimuotoisia tapahtumia. Lauri Meriläinen johtaa tuotantoa Lielahdessa.

5.11.2018 8:05

Tampereella on aloittanut leipomo- ja konditoriatuotteita valmistava yritys, jonka taustalta löytyy vankkaa osaamista, Turusta.

Telkkarista tutun MBakeryn yrittäjä Mikko Hietala ja tamperelaista Makutuotetta neljännessä polvessa luotsaava Lauri Meriläinen laittoivat hynttyyt yhteen ja perustivat WoiBojat Oy -nimeä kantavan yrityksen.

–Olemme koulukavereita leipurikoulusta Pyynikiltä ja viettäneet paljon aikaa yhdessä. Jossain vaiheessa aloimme miettiä, olisiko jotain, mitä voisimme tehdä yhdessä, kertoo Hietala, jonka perustama MBakery voitti vuonna 2015 Suomen paras leipomo -kilpailun.

WoiBojat valmistaa ja myy MBakeryn ja Makutuotteen leipomuksia. MBakeryn valikoimasta tarjolla on taidokkaasti koristeltuja hyydykekakkuja, leivoksia sekä juureen leivottua leipää ja pullaa.

Makutuote jatkaa perinteisillä klassikoilla kuten kermakakuilla, pitkoilla ja perunaleivoksilla. Meriläisen mukaan tuotteet täydentävät oivallisesti toisiaan.

–Valikoimat menevät aika hyvin ristiin.

Vaihtuva valikoima

Tuotteita on jo tällä hetkellä myynnissä kauppahallin lisäksi muun muassa Lielahden Citymarketissa, Stockmannilla ja Sokoksella. Kauppahallissa yrityksellä on muutama pöytä, jonka ääressä mahtuu kahvittelemaan.

Passionmansikkakakku on MBakeryn ehkä tunnetuin tuote.

Moro testasi mehevän porkkanakakun, joka oli kosteutettu yllättävästi ananasmehulla. Mausteet peittävät sopivasti ananaksen aromin.

Tarkoitus on, että valikoima vaihtelee päivittäin.

–Tuotteiden runko pysyy, mutta sen ympärillä voi leikkiä. Haluan että asiakas löytää aina jotain, mitä ei ole maistanut aiemmin, Hietala sanoo.

Hän suunnittelee, että viikonloppuisin myyntiin tuodaan erikoisleipiä, joissa täytteenä voi olla esimerkiksi pesto tai aurinkokuivatut tomaatit.

–Yksi jota olen miettinyt, on mustamakkaran käyttö. Aion olla yhteydessä Tapolan toimitusjohtajaan ja toivon, että keksimme jotain hauskaa sen ympärille.

Tällä hetkellä MBakeryn tuotevalikoimasta on Tampereella tarjolla kolmasosa siitä, mitä Turussa.

–Seuraavan puolen vuoden aikana Tampereen asiakkaille tuleekin paljon uutta, Hietala lupaa.

Ei ole turkulaista

Vaikka MBakeryn kotipaikka on Turku, Hietala kiistää, että tamperelaisille yritettäisiin syöttää turkulaista vehnästä.

–Leipomo on Lielahdessa, eli nämä ovat ihan tamperelaisia tuotteita. En itsekään ole Turusta vaan Kymenlaaksosta kotoisin, hän tarkentaa.

Makutuotteen perinteinen tehtaanmyymälä siirtyi Niemenrantaan, ja sen tiloihin remontoitiin tilat uudelle konditorialle.

–Lisäsimme uunikapasiteettia niin paljon, että tällä hetkellä sähköt eivät riitä siihen, että saisimme paistettua kaikilla yhtä aikaa. Eräänä yönäkin sähköt katkesivat kahdesti, Hietala kertoo.

Hietalalle on tärkeää, että mansikkakakku tai -leivos maistuu mansikalta.

Koristelussa pyritään yksinkertaiseen tyylikkyyteen.

Ei kaadu kakkuun

Kauppahallin kahvila ja myymälä ovat olleet auki kuukauden päivät. Hietalalle ja Meriläiselle on tärkeää, että leipä on vielä sisältä lämmin, kun asiakas sen aamulla hakee.

Perusvalikoiman leipien hinnat vaihtelevat 2,80 eurosta 6,50 euroon. Kakun saa 29–65 eurolla. Poikkeuksellisen kauniit kakkupalat ja leivokset maksavat 4,90.

Kilokaloreiden osalta luvut ovat suuremmat. Hietalan mielestä niihin tuijottaminen on tarpeetonta.

–Jos et joka päivä syö, niin anna mennä. Yhteen kakkupalaan ei elämä kaadu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos