Moron kuvapari on tällä kertaa ruskamaisema Näsinneulasta käsin vuonna 1972 ja 2018. - Moro - Aamulehti

Mitä näit Näsinneulasta vuonna 1972 syksyllä – entä nyt? Totta vie, näkymä on muuttunut

Sakari Karri on ottanut tämän hienon valokuvan Näsinneulasta syksyllä 1972. Hän toteaa, että paljon on muuttunut 46 vuodessa! Niin tosiaan onkin. Jos sinulla on vanha valokuva tähän juttusarjaan, niin skannaa se mahdollisimman hyvätasoisena ja sähköpostita mahdollisimman tarkkojen tietojen kera: moro@aamulehti.fi.

25.10.2018 12:09

Moron kuvaparit ilmaisevat parhaimmillaan, kuten tällä viikolla, hienolla tavalla sitä, miten kaupunkikuva on aikojen saatossa muuttunut.

Toimitus on kiinnostunut etenkin ennen julkaisemattomista valokuvista eli kotialbumien aarteista. Vanhan kuvan voi lähettää skannattuna toimitukselle sähköpostiin moro@aamulehti.fi ja olisi mukavaa tietää kuvausaika suurin piirtein ja mitä kuvaan liittyy.

Viime viikon maanantaina 15. lokakuuta oli lämmin ja utuinen syyspäivä. 46 vuoden aikana Näsijärven rantaan on tullut Rantatie ja se on ehtinyt poistua käytöstäkin. Uusi kaupunginosa on nousemassa parhaillaan Ranta-Tampellaan. Rannan muoto on myös muuttunut melkoisesti. Maamerkkinä on pysynyt Naistenlahden voimala.

Lue myös:

Tässä kuvaparissa on ainutlaatuinen vanha kuva vuodelta 1929, päivältä jona Kuru-laiva upposi Näsijärven aaltoihin

Moron kuvapari: Huima muutos Ratinan stadionin tienoilla – Erkki Raskinen kiipesi kulmatalon yläkerroksiin, nyt lensi drone-kuvaushelikopteri

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos