Vahingot jopa 50 000 euroa: Joku vainoaa uusia henkilöautoja Tampereen Nekalan siirtolapuutarhalla

Autoja on vahingoitettu myös tässä, näkyvällä paikalla Muotialantiellä. Varapuheenjohtaja Satu Ilmonen toivoo, että mahdolliset silminnäkijät ottavat yhteyttä yhdistyksen toimihenkilöihin.

2.8.2018 8:00 | Päivitetty 2.8.2018 8:27

Nekalan siirtolapuutarhan ympäristössä on muutamassa kuukaudessa vahingoitettu henkilöautoja tuhansien eurojen edestä. Tihutyöt alkoivat viime keväänä ja sen jälkeen ne ovat jatkuneet järjestelmällisesti.

Ainakin 15 autoa on joutunut korjaamolle, osa jopa kahteen kertaan.

–Pirtissä järjestetään lisäksi ulkopuolisten tilaisuuksia, eikä tiedossamme ole mahdollisesti niiden aikana tehtyjä tihutöitä, selvittää siirtolapuutarhayhdistyksen varapuheenjohtaja Satu Ilmonen.

Siirtolapuutarha sijaitsee Nekalassa Muotialantien molemmin puolin. Tontteja on noin 300. Autoja on vahingoitettu juuri Muotialantien varressa, mutta myös sitä risteävällä Uotilantiellä.

Myös Ilmosen aviomies sai autoonsa naarmuttajan jäljet. Auto jätettiin tien viereen parkkiin kello 18 ja jäljet havaittiin seuraavana aamuna töihin lähtiessä kello 6.

–Auto oli vain päivän vanha. Tuntuu siltä, että autojen naarmuttaja osaa etsiä uusia tai uuden näköisiä autoja. Teimme rikonilmoituksen ja poliisilta tuli vastaus, että vastaavaa vahinkoa on tehty enemmänkin.

Tehovalvonta päällä

Naarmuttaja tekee jäljet jollakin työkalulla, josta jää kaksi vierekkäistä viirua. Jäljet ovat syvät, joten todennäköisesti asialla ei ole lapsi, vaan aikuinen ihminen.

– Eräs autoilija on jo kahdesti käynyt maalauttamassa autonsa ja lasku on kuulemma ollut yhteensä 7 000 euroa. Tästä voi päätellä, että tuhoa on tehty ainakin 50 000 euron edestä.

Siirtolapuutarhan ympäristöön on nyt asennettu huomaamattomia valvontakameroita ja yksi henkilö keskittyy niiden hoitamiseen. Myös mökkiläiset aikovat pitää silmänsä auki.

–Autoja pyritään nyt pitämään mahdollisimman paljon alueen sisällä olevilla parkkipaikoilla. Ne eivät kuitenkaan riitä, sillä Pirttiä vuokrataan myös ulkopuolelle ja sen käyttäjät tarvitsevat parkkitilaa.

Myös päivällä

Uotilantiellä sattui erikoinen tapahtuma, sillä parkkiin jätetty auto varastettiin, löydettiin ja palautettiin Uotilantielle. Seuraavana yönä se naarmutettiin. Kukaan ei tiedä, oliko näillä tapahtumilla jotakin yhteistä.

Autoja on vahingoitettu myös keskellä päivää.

–Sunnuntaina 22. heinäkuuta meillä oli urheilukilpailut ja kello 10–13 aikaan yksi auto sai naarmut kylkeensä.

Satu Ilmonen toivoo, että joiden autoja on alueella vahingoitettu, käyvät tekemässä rikosilmoituksen poliisille.

– Toivon, että myös asiasta jotakin tietävät tai outoa liikehdintää autojen lähistöllä nähneet ottavat yhteyttä siirtolapuutarhan vastuuhenkilöihin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut