Tammelantorilla on tarjolla perinneruokaa ympäri maailmaa – Kaksi uutta ruokakojua avasi luukkunsa tänä kesänä

Yrittäjät Selene Gama ja Reima Räsänen avasivat Tammelantorille brasilialaista ruokaa suomalaisella twistillä tarjoavan Tapioca Soul -ruokakojun. Kojussa myydään brasilialaisia tapioka-lettuja.

2.8.2018 6:46

Tampereen Tammelantorilla avattiin tänä kesänä kaksi uutta ruokakojua, joista toisessa myydään brasilialaista ja toisessa thaimaalaista ruokaa.

Perinteistä thairuokaa myyvä Amin Herkku aloitti toimintansa toukokuun alussa. Brasilialaista ruokaa suomalaisella twistillä tarjoileva Tapioca Soul avasi luukkunsa kesäkuussa.

–Tapioca Soulin nimi tulee tapioka-jauhoista tehdyistä letuista. Niitä syödään paljon Brasiliassa, josta itsekin olen kotoisin, yrittäjä Selene Gama kertoo.

Gama avasi ruokakojun miehensä Reima Räsäsenkanssa. Parin mukaan tapiokat ovat vielä melko tuntematon ruokalaji Tampereella.

–Osa asiakkaista on tullut kysymään, mitä tapiokat oikein ovat. Saatuaan vastauksen he ovat maistaneet lettuja, Räsänen kertoo.

Letut tehdään maniokista valmistetuista tapioka-jauhoista. Väliin voi laittaa suolaisia tai makeita täytteitä.

Kahden maan makuja

Gama ja Räsänen myyvät sekä suolaisia että makeita tapioka-lettuja. Niiden hinnat vaihtelevat kuudesta eurosta seitsemään.

Täytteeksi voi valita esimerkiksi lihaa tai kasviksia.

–Yhdistelemme perinteisiä brasilialaisia makuja suomalaisiin makuihin. Esimerkiksi banaanitapiokassa on banaanin, hillon, kanelin ja aniksen lisäksi myös salmiakkia, Gama sanoo.

–Asiakkaat voivat myös itse ehdottaa täytteitä. Pidämme huolen siitä, että jokaiselle löytyy jotakin.

Brasilialaista kulttuuria

Mahantäytteen lisäksi pariskunta haluaa tarjota tamperelaisille palan brasilialaista kulttuuria. He järjestävät muun muassa tanssi- ja musiikkitapahtumia.

–Suomalainen kulttuuri on antanut minulla paljon. Siksi haluan tuoda brasilialaista kulttuuria lisää Tampereelle, Gama sanoo.

–Asiakkaamme ovat kokemusta rikkaampia.

Tapioca Soul on avoinna torstaista lauantaihin kello yhdeksästä neljään.

Thairuokaa alle kympillä

Tammelantorilla on yhteensä 11 ruokakojua, kolme kahvilaa ja pari jäätelökioskia. Brasilialaisten tapio­kien lisäksi tarjolla on myös erilaista aasialaista ruokaa.

Yrittäjä Ami Jokinen kertoo, että Amin Herkussa on myynnissä perinteistä thaimaalaista katuruokaa. Tarjolla on esimerkiksi phad thai nuudelia ja khau phadia.

Amin Herkku tarjoilee thaimaalaista ruokaa Tammelantorilla.

–Ruokalistalta löytyy myös ranskalaisia makkaralla lapsille tai niille, jotka eivät halua perinteistä thairuokaa, Jokinen kertoo.

Kaikki ruokakojun tuotteet ovat sekä gluteenittomia että laktoosittomia. Hinnat vaihtelevat kuuden ja kahdentoista euron välillä.

Noin 40 asiakasta päivässä

Ennen Tammelantorille siirtymistä Jokinen piti kymmenen vuotta ravintolaa Kaupin keilahallissa. Toukokuussa hän halusi kuitenkin siirtyä keskelle torielämää.

–Ensimmäiset päivät olivat hiljaisia, koska vettä satoi kaatamalla. Kun säät paranivat, asiakkaita tuli jonoksi asti.

Nyt asiakkaita käy päivässä noin neljäkymmentä. Vilkkainta on iltapäivällä kello yhden ja kolmen välillä.

–Silloin ihmiset tulevat töistä tai rannalta ja poikkeavat ostamaan ruokaa, Jokinen kertoo.

Amin Herkku on avoinna maanantaista perjantaihin puoli yhdestätoista kolmeen, lauantaisin kymmenestä neljään ja sunnuntaisin kahdestatoista viiteen.

Sekä Amin Herkku että Tapioca Soul ovat auki läpi vuoden.

–Vilkkainta Amin Herkussa on iltapäivällä kello yhden ja kolmen välillä, kertoo yrittäjä Ami Jokinen.

Tiatoo

Tammelantorin uudet ruokakojut

Tammelantorilla on yhteensä 11 ruokakojua, 3 kahvilaa ja 2 jäätelökioskia.

Amin Herkku

Aukioloajat: ma–pe klo 10.30–15, la klo 10–16, su klo 12–17. Auki läpi vuoden.

Hinta: 6–12 euroa.

Tapioca

Aukioloajat: to–la klo 9–16. Auki läpi vuoden.

Hinta: 5–8 euroa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut